SGK İl Binası 2019 Temmuz'da Hizmete Girecek

Tamer ÖREN - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan YEGİN, 23 milyon TL'ye mal olması beklenen SGK İl hizmet binasının Temmuz 2019'da hizmete gireceğini söyledi.

SGK İl Binası 2019 Temmuz'da Hizmete Girecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan YEGİN, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer SERDAR, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan CANGÜL, Elazığ İl Jandarma Komutanı j. Albay Necip ÇARIKÇIOĞLU ve davetliler katıldı.

Devletimizin artık vatandaşa tepeden bakan, vatandaşı ikincil bir nesnel olarak gören bir anlayıştan vatandaşı merkeze alan, öncüleyen vatandaşı en kıymetli varlık olarak gören ve hizmet anlayışını hizmet felsefesini benimsediğini vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, “Şimdiye kadar devlet vardı. Devlet öncülenirdi ve vatandaş devlet için vardı. Şimdi çok şükür vatandaş odaklı bir yaklaşıma evrildik. Ve vatandaş varsa devlet vardır anlayışına yöneldik. Dolayısıyla biz bunu hem anlayış olarak görüyoruz. Vatandaşın en hızlı şekilde hizmete erişimi ve vatandaşa en hızlı şekilde taleplerini, isteklerini ve hizmetlerini cevap verebilir bir şekilde evrildiğini görüyoruz. Sadece bununla yetinilmiyor artık devlet oturan değil vatandaşı bekleyen değil vatandaşın ayağına giden vatandaşa hizmet eden, hizmet götüren bunun yanında muhabbetini de götüren bir anlayışa evrilmiş durumda. Tabi özümüze dönmüş olduk çok şükür. Bütün illerimizde çok güzel hastaneler, okullar ve kamu binaları oluşturuluyor. Vatandaşın memnuniyeti de bu sayede üst düzeye çıkmış oluyor. Bu açıdan hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize müteşekkiriz. Elazığ her gün yeni bir müjde ile karşılaşıyor. Yeni bir hizmet ile karşılaşıyor. Daha iki hafta önce ikinci pistin havaalanının ihalesi yapıldı. 142 milyonluk devasa bir proje dolayısıyla Elazığ’ımızı hem bölgede hem de uluslararası bölgesel ölçekte bir ulaşım aksı koridoru haline getirecek lojistik açıdan elini güçlendirerek bir proje bugün burada SGK hizmet binasının temel atma törenindeyiz milletvekillerimize, belediye başkanımıza bu hizmeti sunan herkese müteşekkiriz. Elazığ gelişiyor kalkınıyor sadece kamusal hizmetlerle değil özel sektörde de yatırımları gelişiyor. Yeni istihdam alanları oluşuyor. İkinci OSB’miz kuruldu 3. OSB’yi konuşuyoruz”  dedi.

Temeli atılan hizmet binasında yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan YEGİN “8 binin üzerinde iş yerinin işlemlerini yapılacak. 23 milyonun üzerinde bir rakama mal olması beklenen bina 13 bin 172 metrekare alana kurulacak. 2019 Temmuz ayında hizmete açılmasını hedeflemekteyiz. Bakanlık olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Bizde bakanlık olarak yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. İstihdama artırmaya dönük çalışmalarımız, meslek edinmeye dönük olarak  ‘Bir senden bir benden’ istihdam teşviki uygulamalarımız, kadınlarımızı çalışma hayatında yer almalarını daha da kolaylaştıracak olan sanayide çalışan kadınlarımız kreş yardımı desteği, engellilerimizin kendi iş yerlerini kurabilmeleri için verilen hibelere kadar çok yoğun bir çalışma içindeyiz.

Çok yakında bir zamanda taşeron yasasında da belli bir noktaya geldik. Yaklaşık 1 milyon kişilik çalışanı ilgilendiren bir düzenleme ile kamuda ve belediyelerimizde çalışan taşeron işçilerimiz,  bundan sonra kamuda ise devletin kendi kurumlarının kadrosuna, belediyedeler de ise belediyelerimize ait şirketlerde çalışma suretiyle taşeron şirketler üzerinde çalışırken yaşamış oldukları mağduriyetlerin hepsini bertaraf edeceğiz. Askeri ücret çalışmaları da yılsonunda tamamlandı. 2016 yılındaki yüzde 30’luk artışı saymaz isek bugüne kadar oransal olarak iyi bir artışa tekamül etti.  Milletimiz ve çalışanımız çok daha fazlasına layık. Bizim insanımız emeklerinin karşılığında çok daha güzel ücretler almaya layık. Kademe kademe iyileşmelerin oranlarını daha da yukarı çıkartarak ülkemizde ki gelişmeden hepimizin pay almasını hedefliyoruz” diye ifade etti.  

 

Görevlerini yapmayıp hizmet yönünde gerekli adımları atılmazsa kötü emelli kadrolara hizmet etmiş olacaklarını belirten TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer SERDAR  “ İşte onlar amaçlarına ulaşmasınlar diye, ülke insanına en uygun çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün burada temelini atacağımız, hizmet binası için öncelikle değerli hemşerimiz bakanımız Sayın Jülide SARIEROĞLU’na çok teşekkür ediyorum. Aslında bugün kendileri de aramızda olacaktı. Ancak özel bir nedenden dolayı çok üzgün olduğunu ve katılamayacağını söyledi. Selamlarını yolladı. Değerli dostum bakan yardımcımız Orhan beye çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Elazığ’ın sorunları konusunda bir Elazığlı kadara yakın ve hassas davranıyor. 2 yıl içinde birçok projeler gerçekleşti. Bu AK Parti’nin Elazığ’a verdiği önemdir” diye kaydetti.

Elazığ Belediyesi’nde toplam 2 bin 544 personelin çalıştığını hatırlatan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, “2 bin 544 personelimizin bin 972 personeli taşeron işçisi olarak çalışıyordu. Ve bu bin 972 personelimizin bütünü dilekçelerini verdiler 11 Ocak 2018 itibari ile çıkan kanundan faydalanmak üzere her türlü evraklarını doldurarak belediyemize müracaat ettiler. Belediyemizde çalışan bin 972 taşeron personel adına sayın bakan yardımcımıza bütün personellerimizin teşekkürlerini minnettarlığını ve saygılarını buradan sunuyorum. Türkiye’nin büyük bir problemi sayın Cumhurbaşkanımızın iradesini ortaya koymakla çözüldü” diye aktardı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA tarafından edilen duaların ardından protokol üyeleri beton mikserin butonuna basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler.