Seza Çimento Fabrikası'nda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Türkiye'nin en çevreci çimento fabrikası misyonuyla üretim yapan Seza Çimento Fabrikası'nda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği mahsur kalan personeller kurtarıldı, ilk müdahaleleri yapıldı. Ayrıca fabrika çalışanlarına yangın söndürme eğitimi de verildi.

Seza Çimento Fabrikası'nda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seza Çimento’da yapılan tatbikat kapsamında senaryo gereği Baskil Kadıköy merkezli 6.4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremle birlikte fabrika çalışanları güvenli bir bölgede 30 saniye boyunca cenin pozisyonunda bekledikten sonra acil çıkış güzergâhlarını takip ederek acil toplanma bölgesine ulaştılar.

Daha sonra fabrika AFAD, UMKE ve Elazığ İtfaiyesi ekipleri geldi. Senaryo gereği deprem nedeniyle mahsur kalan 3 personel ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı.

Olası bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında personeller bilgilendirildikten sonra yangın eğitimine geçildi. Fabrika çalışanlarına yangın söndürme eğitimi de verilerek yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiği de anlatıldı.

 

YURTSEVEN: SENARYOMUZA TAMAMEN SADIK KALARAK GERÇEKLEŞTİRTİK

Gerçeğini aratmayan tatbikatın ardından açıklama yapan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Çevre Yüksek Mühendisi Yücel Yurtseven, “2019 yılının haberli deprem, yangın ve arama kurtarma tatbikatlarını AFAD, UMKE ve Elazığ İtfaiyesi ile birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Senaryomuza tamamen sadık kalarak gerçekleştirmiş olduğumuz bu tatbikatta yoklamalar sonrası, 3 tane çalışma arkadaşımızı yaralıymış gibi gösterip, AFAD’ın ve kendi kurtarma ekiplerimiz ile müdahalesini gerçekleştirdik. Akabinde deprem etkisi ile merdivenlerin yıkıldığı senaryosu ile ikinci katta bir yaralının mahsur kaldığının tatbikatını gerçekleştirdik. 3 kişiyi de alıp, 112 ambulansı ile ilgili yerlere sevk edilmesi olayını gerçekleştirdik. Son olarak da söndürme tatbikatını gerçekleştirdik. İki farklı noktada biriktirdiğimiz paletlerin yanmasını daha sonra söndürme ekibinde görevli arkadaşlarımızın birinci olarak fabrikamızın hidrat hattından çektiğimiz su ile hortumlarla ikinci olarak da altı kilogramlık kuru kimyevi tozlarla söndürülmesi faaliyetini gerçekleştirdik” dedi.