Şeyh Ali Septi Türbe ve Mezarlık Yolu'nun Temeli Atıldı

Tamer ÖREN - Elazığ Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Şeyh Ali Septi Türbesi ve Mezarlık yolunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

 Şeyh Ali Septi Türbe ve Mezarlık Yolu'nun Temeli Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Gerçekleştirilen temel atma törenine  Elazığ-Malatya koordinatörü Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami CEYLAN, TBMM Divan Katip Üyesi Elazığ Milletvekili Av. Ömer SERDAR, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, Palu İlçe Kaymakamı  Mehmet ÖZTÜRK, Palu Belediye Başkanı Sait DAĞOĞLU ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ “ Şehrimizin bugünlere getiren manevi büyüklerimizin alimlerimizin, evliyalarımız var.  Türkiye'mizin birçok yerinden ziyaretçilerimiz gelmektedir. Lojistik imkanlar yerinde olmayınca ziyaretçiler haliyle azalıyor. Biz buralara ziyaretin buralara turistlerin gelip o manevi iklimi teneffüs etmesi için Elazığ Belediyesi olarak birçok ilçemizde çalışma yapıyoruz. Geçen yıl Şeyh Ali Septi Hazretlerinin halifesi Mahmut Sami Hazretlerinin yolunu yaptık. Bu yıl da Şeyh Ali Septi Hazretleri yolunu yapıyoruz. Burası 1300 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde birçok seyir teraslarının olacağı aydınlatmasıyla demir korkulukları ile yapılacak taş duvarlar ile gelecek nesillere hizmet edecek olan bir yer olacak. Elazığımıza ve Palu ilçemize hayırlı olsun. Biz Elazığ Belediyesi olarak Büyükşehir değiliz ama ilçelerimizle imzaladığımız protokol ile Büyükşehir gibi çalışıyoruz. Diğer manevi büyüklerimizin kabirlerinin olduğu yollarında yapımında emeğimiz olacak çalışmamız olacak. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından beton mikserinin butonuna basılarak ilk harç temele döküldü.