SEVGİ FEDAKÂRLIK İSTER

Ortada bir sevgi varsa elbet bunun bir bedeli vardır

SEVGİ FEDAKÂRLIK İSTER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortada bir sevgi varsa elbet bunun bir bedeli vardır. Sevdanın nasıl bir tutku olduğunu ve bunun için hangi fedakârlıkların yapıldığına dair bir yığın örnek hikâyeyi hatırlayınız.

Bir kere düşmeye görsün gönüle sevda… Düştükten sonra nasıl duygular ve nasıl fedakârlıklar yapılır bunu yaşayan bilir.

Her Elazığlının belki özel sevdaları vardır ama hepsinin tek ve yegâne ortak sevgisi ve sevdası Elazığspordur. Elazığspor her bir Elazığlı için ne ifade eder, onun için değeri nedir bunu geçmiş yıllarda gözyaşları ile gördük.

1967 düşmüştü bordo beyazlı formanın aşkı Elazığ toprağına. Gençlik, Güvenspor ve Harput spor kulüplerinin birleşmesiyle yeni ve güçlü bir takım oluşmuş ve ismine de Elazığspor denmişti.

1967 yılından 2015 yılına uzanan ve yaklaşık yarım asra ulaşan bir süreçte acılı günler kadar sevinçli günleri de yaşattı bize Elazığspor. Süper ligde top koşturduğumuz günlerimiz de olsun  3. ligde kalma mücadelesi verdiğimiz zor günlerimiz de…

Elazığspor nerede ve hangi konumda olursa olsun, şampiyonluğu kaybedip bir alt lige düşme durumunda da olsa bir mevziyi asla ve asla kaybetmedi. İşte o mevzi Elazığlıların gönlüydü, kalbi Elazığspor sevgisiyle atan yürekli insanların kalbindeki yeriydi.

Gün geldi kapısına icra avukatları dayandı, gün geldi mutfakta yumurta bile kalmadı. Gün geldi eski başkanlar temlik koydu gün geldi hak ettikleri paraları alamadıkları için futbolcular sahaya çıkmadı.

Bunların hepsi yaşandı ve zaman zaman şehrimiz insanının gönlün hüzün doldu. Buna karşın mutlu olduğumuz anlar daha çok oldu. şampiyonluklar, birincilikler, mutlu tablolar, şehrin Elazığspor kimliği üzerinde bir ve beraber olduğu anlar…

Şimdi Elazığspor bulunduğu ligde lider. Lider ama yorgun bir lider… Lider ama imkânlar tükenmiş, lider ama yürüyecek takati kalmamış… Lider ama maddi sıkıntılar içinde geleceğe umutlu bakma noktasında ümitsiz…

Karanlıkların en yoğun olduğu ana şafağa en yakın andır gerçeği Elazığspor için de bir umut oldu. Elazığ Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, bir kez daha zor zamanların adamı olduğunu gösterdi. Elazığsporun geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongresinin ardından kendini ziyarete gelen heyetle görüşmesinin ardından şehrin birlik ve beraberlik meşalesini yeniden tutuşturacak bir kampanyanın startını verdi.

Sevgi fedakârlık ister dedi. Fedakârlığın göstergesi takıma katkı sunmaktır dedi ve 10 bin TL’lik bağışla kampanyayı başlattı. Yetmedi kendi kurumu olan Elazığ Belediyesindeki her bir personelin bu kampanyaya bağışta bulunacağını ifade etti. Sloganını” Küçük Bağışlarla Büyük şampiyonluğa” ile duyurduğu kampanya ile Elazığspor tutunduğu yerden yani birincilikten kopmayacak ve bizlere şampiyonluğun hazzını tattıracak.

Kampanya ile hem Elazığsporumuz zor şartlardan kurtulmuş olacak hem de şehir genelinde bir sahiplenme ve takımına destek olma ruhu canlanmış olacak. Bu kampanya diğer kurumlarımıza, şirketlerimize, özel okullarımıza da örnek olmalı.

 Pazar günü Elazığspor-Adanaspor maçı çok önemli. Yardım yapamayanların en azından takıma destek vermek amacıyla stadyuma gelmelerini bekliyor ve takımımıza şimdiden şans diliyoruz.