Seval: 'Elazığ'da futbolcu yetişmiyor!'

Grup Merkez Hasar Hankendispor Başkanı Arif Seval, ligin ilk yarısına ilişkin olarak gazetemize açıklamalarda bulundu

Seval: 'Elazığ'da futbolcu yetişmiyor!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal – B. İsmail Yerlikaya

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta ilimizi temsil eden Grup Merkez Hasar Hankendispor’da Kulüp Başkanı Arif Seval, gazetemize açıklamalarda bulundu. Ligin ilk yarısını, ara dönem transferlerini ve Elazığ futbolunun durumunu yorumlayan Seval, “Hankendispor ve Yolspor’a sahip çıkılması” gerektiğini belirtti. Başkan Seval ile gerçekleştirdiğimiz röportaj şöyle;

Ligin ilk yarısı bitti, ilk yarıyı nasıl değerlendireceksiniz?

Hankendispor tarihinde ilk defa BAL Ligi’nde mücadele ediyor. Bu ligde yeni olduğumuzdan dolayı bazı eksikliklerimiz oldu ve ilk yarıda bu eksikliklerimizi gördük. İnşallah ikinci yarıya daha tecrübeli ve daha derli toplu çıkacağız. İlk yarıda inişli çıkışlı görüntü verdik. Kendi iç saha maçlarımızda iyi oynadık ve başarılı olduk. Deplasmanlarda yeterli başarıyı gösteremedik. Bu durum futbolcularımızın lige yabancı olmasından dolayı kaynaklandı. Hedeflediğimiz puanların biraz gerisinde kaldık. Sezon arasında bazı olumsuzluklar yaşadık ve ilk yarıyı 10 puanla düşme hattının bir üzerinde tamamladık.

Mevcut kadroda ayrılıklar olacak mı ve transfer yapmayı düşünüyor musunuz?

Resmi olarak transfer sezonu Ocak ayında başlıyor. Dediğim gibi ilk yarıyı tamamladıktan sonra biz de takımda bir takım revizyonlara gidiyoruz. Elbette giden ve gelen oyuncularımız olacak. Ancak şu bir gerçek takımın ana iskeletini bozmadık. Bazı mevkilerde değişikliklere gideceğiz ama bu takımın zayıflaması değil güçlenmesi anlamına gelecek. Ben ikinci yarıda daha başarılı sonuçlar alacağımızı en azından ilk yarıdaki puanlardan daha iyilerini alacağımızı düşünüyorum. Eksik mevkiler üzerinde çalışmalarımız oldu. Görüştüğümüz ve prensipte anlaştığımız oyuncular oldu. Ancak resmi olarak transfer başlamadığı için şuan transferler üzerinde isim olarak konuşmak istemiyorum.

Ligdeki hedefiniz nedir?

Bu ligde ilk yılımız olması itibariyle sezon başında da hedefimiz ligde kalmaktı. Mevcut durumda üst sıraları zorlarız gibi düşünüyorduk ama bazı olumsuzluklar yaşadığımız için bu olmadı. Şuan hedefimiz ligi ilk 7 içerisinde bitirmek.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bizim mücadele ettiğimiz BAL Ligi 2. Grup’ta 13 tane takım var. Bu 13 takımın 2 tanesi Elazığ takımı. Şu anda Yolspor en altta biz ise en alttan 2 üstteyiz. Bu durum dışardan bakıldığı zaman Elazığ futbolunun gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Biz amatörümüzden de futbolcu almak için maçları izliyoruz ama sahip çıkılan takım yok, dolayısıyla Elazığ’da futbolcu yetişmiyor. Özellikle spor kamuoyunun ve şehrin ileri gelenlerinin biraz daha duyarlı olmasını ve özellikle Elazığspor ve Belediyespor’a altyapı olabilecek GMH Hankendispor ve Yolspor’a destek olmalarını ve destek olunması halinde bu takımların ligde kalabileceklerini ayrıca bu takımdaki Elazığlı futbolcuların vitrini olacaklarını düşünüyorum. Yeter ki Hankendispor’a ve Yolspor’a destek olunsun.