Şerifoğulları yeniden TASKK yönetiminde!

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ali Düşmez başkanlığındaki TASKK Yönetim Kurulu'nda yer aldı

Şerifoğulları yeniden TASKK yönetiminde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) başkanlığına, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez yeniden seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen 17. Olağan Genel Kurul'a 710 delegenin 616'sı katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da genel kurulda yer aldı.

Divan başkanlığını Seyit Ateş’in yaptığı seçimli genel kurula tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Düşmez, kullanılan 607 oyun tamamını alarak 3 yıllığına yeniden başkanlık görevine getirildi.

“AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Olağan Genel Kurul’da bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Amatör spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik yapan herkes gizli kahramandır. Amatörleri ayağa kaldırdığımız zaman Türk sporu da ayağa kalkar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın amatör sporu iyi bildiğine dikkati çeken Osman Aşkın Bak, "Amatör sporun tam merkezinden gelen, her adımını bilen bir Cumhurbaşkanına, lidere sahibiz. Bize talimatı şu; (Mahalle sahalarını çoğaltacaksınız. Her tarafa, bulduğunuz yerlere gençlerin spor yapmaları için tesisler yapacaksınız.)" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, çocukları sokakların yerine spor sahaları ve salonlarda görmek istediklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı sokaklardan, uyuşturucu batağından kurtarmamız lazım. Bunu yapmak için de sizlerle beraber olmamız lazım. Türkiye'deki amatör spor kulüplerinin sayısı 13 bin civarında. Bizimle aynı nüfusa sahip Almanya'da bu sayı 100 binin üzerinde. Bunu mahalli idarelerle birlikte yapmamız lazım. Uyuşturucuyla mücadele ederken, amatör spor kulüplerine çok ihtiyacımız var. Mahallenin ağabeylerine ihtiyacımız var. Onlar, sokağa gelen uyuşturucu satıcılarına 'Çocukları zehirleyemezsiniz.' diyerek meydan okur. İşte bizim amatör kahramanlarımız bunlar. Amatör kulüplerin yöneticileri olarak bu görevi üstlenmemiz lazım."

“SİZ SAHA BULUN BİZ DESTEK VERECEĞİZ”

Osman Aşkın Bak, amatör kulüplerin sorunlarına değinerek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz dönemde sağlıkla ilgili protokolün yapılabilmesi için ciddi bir çalışma yürüttük. Tabi sorunlarımız var, borçlarımız var. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı ile de görüşüyoruz. Bizim amatör kulüplerimize desteğimizi artırmamız gerekiyor. Ülkemizin nüfusu genç, amatör kulüp sayısını artırmalıyız. Mahalli idarelere gideceğiz, sponsorlara gideceğiz. Bu sayıları artırmak için çaba göstereceğiz. Biz de yanınızdayız. Siz illerinizde saha yapılacak yerleri bulun, biz destek vereceğiz. Arazi müsaitse yan yana 2-3 saha yapacağız. Bunları yapmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu. İnşallah, çok daha büyük başarıları beraber gerçekleştireceğiz."

"Hep beraber gençlerimize, sokaklarımıza sahip çıkalım." ifadesini kullanan Bakan Bak, "Sokakları uyuşturucu satıcılarına, kötü emelli insanlara bırakmayalım. Gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkması için gayret gösterelim. Amatörler olarak ülkemizin büyümesine destek verelim." diye konuştu.

 

ELAZIĞ EKİBİ TAM KADRO KATILDI

TASKK 17. Olağan Genel Kurulu’na Elazığ’dan 7 isim katıldı. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın yanı sıra, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Gür, Elazığ ASKF Yönetim Kurulu üyeleri Serhat Yığmatepe, İbrahim Yalınız, Mustafa Yıldırım, Erkan Mahmat ve İhsan Güler genel kurulda hazır bulundular. Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul sonrası Ali Düşmez başkanlığından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nda Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şahin Şerifoğulları da yer aldı. Yönetim Kurulu’nda yer almasından dolayı mutluluğunu dile getiren Şerifoğulları, “Çok verimli bir Olağan Genel Kurul geride kaldı. Ali Düşmez başkanlığındaki yönetim kurulumuzun ülke futbolu için iyi çalışmalar yapacağına inancımız sonsuzdur. Genel Kurulun ülkemiz ve ilimiz sporuna hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.