ŞERİFOĞULLARI'NA MHP DESTEĞİ

ELAZIĞ'IN ALTYAPI SORUNUNU BİRİNCİ ÖNCELİKLİ PROJELERİ ARASINA KOYAN VE MERHUM TEMİZER'DEN SONRA ALTYAPIYA CİDDİ BİR ŞEKİLDE EL ATARAK ŞEHİR TARİHİNE ADINI YAZDIRACAK OLAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NA BU KONUDA BİR DESTEK DE MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM'DEN GELDİ

ŞERİFOĞULLARI'NA MHP DESTEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden itibaren rutin belediye hizmetleri yanında en önemli önceliğinin altyapının tümüyle değiştirilmesi ve yenilenmesi olduğunu açıklayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na  bir destek de MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’den geldi.

Elazığ’ın altyapı problemlerinin bir bir izah edilerek çözüm noktasında neler yapılacağını Belediyelerden sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soran Erdem, bu adımı ile Elazığ’ın sorunlarını en etkili makama iletmiş oldu.

SORUNLARI ÇÖZECEK MİSİNİZ?

TBMM Başkanlığı’na yazılı soru veren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elazığ’ın altyapı sorunlarının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istedi ve “Bu sorunların çözümü için neler yaptınız bundan sonra neler yapacaksınız?” diye sordu.

İşte MHP Milletvekili Arzu Erdem’in Bakan Kurum’a yazılı cevaplaması amacıyla yönelttiği 5 soru:

enlightenedElazığ’ın kısa süreli yağışlarda dahi su birikintisi sebebiyle su baskınlarının olması hususunda bakanlığınızca tasarrufunuz nedir? Elazığ’ın altyapı sorununu gidermek adına bir çalışmanız olacak mıdır?

enlightenedŞehrin altyapısının bağlı olduğu arıtma tesisinin uzun bir süredir faaliyet dışı kalması sebebiyle meydana gelen çevre kirliliğinin ve oluşan sağlıksız ortamın bir an önce giderilmesi hususunda çalışmalarınız olacak mıdır?

enlightenedElazığ’ın altyapı sorununu çözme adına kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini değiştirmeyi planlıyor musunuz? Planlıyorsanız ne zaman bir girişimde bulunacaksınız?

enlightenedKısa süreli ve şiddetli yağışların sebep olduğu su baskınları ve sel felaketlerini engellemek, mağduriyetleri gidermek adına Elazığ ilimize yağmur suyu şebekesini ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?

enlightenedYıllar önce ihalesi yapılan ve şehre kadar inşaatı tamamlanmış olan Hamzabey İçme Suyu Projesinin şehrin kıyısına kadar geldiği halde şehirde içme suyu şebekesinin yenilenememesi ve Elazığ’a temiz suyun verilmemesi sorunlarını gidermek adına bir çalışma yapacak mısınız? Yapacaksanız, şehrin kıyısına kadar getirilen içme suyu projesinin zor kısmı olan isale hattı şebekesinin inşa edilip tamamlandığı halde daha küçük bir maliyetle sonlandırılacak olan şehir içi dağıtım şebekesi hattının ve evsel bağlantıların hala yapılamamasının nedenleri nelerdir?”

MECLİSTE TARTIŞMA YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Temmuz ayı toplantılarında Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın altyapı sorunun çözülmesi amacıyla gerekli olan maddi kaynağın temini için kredi talebi meclise gelmiş, MHP ve İyi Partili meclis üyelerinden bir kısmı “borç çok” gerekçesi ile yeni borçlanma yapılmasına karşı gelmişti.

Mecliste yapılan görüşmelerde Başkan Şerifoğulları da gelen itirazlara yönelik olarak; “Borcumuz var diye beş yıl süre elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Alt yapı sorunu artık ertelenmez ve ötelenemez bir hale gelmiş durumdadır. Dolayısıyla bu hizmeti halkımıza sunmak amacıyla yeni ve uygun kredi arayışlarımız olacak ve bizler beş yıllık görev süremiz içerisinde alt yapı sorunun çözeceğiz” ifadeleriyle makul olan bir çerçeve çizmiş, bunun üzerine Ak Parti ve İyi Parti meclis üyelerinin tamamı ve 5 MHP’li meclis üyesinin desteği ile kredi alımına onay çıkmıştı.

MHP, ELAZIĞ SORUNLARINA DUYARLI

Mecliste ilimizi temsil eden herhangi bir milletvekili olmadığı için geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP adayı Bilal Çoban’a destek olmak ve seçim çalışmalarına katılmak amacıyla şehrimiz ve tüm ilçeleri gezerek partilileriyle buluşan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, bu süre zarfında şehir halkını mağdur eden sorunlara da vakıf olmuştu.

Seçimlerden sonra da gönül bağı oluşan Elazığ’ı unutmayan Erdem, şehrin sorunlarını takip ve çözmek konusunda da kendisinde bir sorumluluk hissetmiş ve altyapı gibi önemli bir problemi bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorular yönelterek duyarlı bir duruş ortaya koydu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN ELİ GÜÇLENDİ

Elazığ’ın altyapı sorunları, içme suyu şebeke yenilemesi,  yağmur suyu şebekesi, kanalizasyon hattı, Hamza bey içme suyu projesi ve arıtma tesisi gibi şehrimiz için hayati derecede önemli olan ve bu problemlerin çözümlenmesinin ardından kentin çok da önemli bir sorununun kalmayacağı projeler için bir  MHP Milletvekili tarafından bu sorunların çözümünde bir numaralı bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sorular yöneltilmesi, bu problemleri çözmek için ortaya sağlam bir irade koyan Başkan Şerifoğulları’nın da elini güçlendirmiş durumda.

Kendisinin de çözümlenmesi amacıyla en ilk sıraya koyduğu altyapı sorunun çözümünde bakanlığın gerekli destek ve katkılarını da arkasına alacak olan Başkan Şerifoğulları, ilimiz milletvekillerinin konuyla ilgili girişimleri ile olumlu sonuçlar alınacağı bekleniyor.

CUMHUR İTTİFAKININ SEMERESİ Mİ?

Elazığ’ın altyapı sorunlarını bizzat bakana taşıyan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in bu yapıcı ve olumlu hareketi cumhur ittifakının olumlu bir yansıması olarak yorumlanıyor.

Karalama, yalan yanlış bilgilerle iftira atarak siyasi yıpratma yoluna gitmeden, bizzat müşahede ettiği, sahadan ve ehil kişilerden aldığı bilgilerden oluşturduğu sorunları  basın açıklaması yapma yerine sorunun çözüm merkezi olan ilgili bakana iletmesi, şehir halkı tarafından örnek bir siyasi nezaket ve duyarlılık olarak da yorumlandı.

SIRA AK PARTİ’DE

MHP Milletvekili Arzu Erdem’in,   Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönettiği sorular çerçevesinde altyapı, Hamza Bey İçme Suyu projesi ve Atık su Arıtma Tesisi projelerinin hayata geçirilmesi için geçmişte yaptıkları gibi, Ak Parti İl Başkanı, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızdan oluşan bir heyetle, sorunun Ankara’dan takibinin yapılması ve çözüme gidilmesi için adımlar atılması bekleniyor.

Bu problemlerin,  şehrin sorunları olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu problemleri çözen iktidarın ve belediyenin halkın gönlünde unutulmaz bir iz bırakacağını ifade ederek, bu konuda somut adımların atılması gerektiğini belirtiyorlar.