ŞERİFOĞULLARI'NA  KİMSE İFTİRA ATAMAZ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada,' Elazığ belediye başkanı sistemin bir parçasıdır. Hakkında söylenenler yalandır. Hepimiz de sahadayız, hepimiz de hiçbirimizin ardından kamera gezdirmiyoruz' dedi.

   ŞERİFOĞULLARI'NA  KİMSE İFTİRA ATAMAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/MHP İl Başkanlığı depremin olduğu ilk günden itibaren depremzedelere her türlü yardımı yapmaya devam ediyor.

Organize sanayi bölgesinde kurulan depoda günlük 600 çağrıya cevap verilirken gönüllü yaklaşık 300 kişinin çalıştığı ve binlerce kişiye günlük her türlü malzeme yardımı yapıldığı öğrenildi.

KİMSENİN BİR BEKLENTİSİ YOK

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, devletin acziyet içine düştüğü haberlerinin yalan olduğunu belirterek, ”7 gündür bakanlar burada, Vali, belediye başkanı ölümüne mücadele ediyor. Biz buna kefiliz biz şahadet ederiz. Elazığ belediye başkanı sistemin bir parçasıdır kimse iftira atamaz.  Kimsenin de buradan bir siyasi rant, siyasi menfaat beklentisi yok, vatandaşın aklını karıştırmamak lazım” dedi.

ÇABA GÖSTERİYORUZ

Depremin olduğu ilk günden itibaren afet masası kurduklarını günlük 600  çağrıya cevap verdiklerini söyleyen Işıkver,“Kurduğumuz ekibin içinde akademisyen, Avukat, memur öğretmen işçi ve memurlardan oluşan bir ekip var. Yurt içinden gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine iletmek için çaba gösteriyoruz dedi.

Işıkver, ”Devletimizin gücü bütün çağrılara yeter ama, umarım bir an evvel bu yaralar sarılır bizlerde bu noktada yada  farklı bir noktada farklı bir şekilde bu hizmetin içerisinde yer almaya devam ederiz.” diye konuştu.

YARDIMLAR DOĞRU ADRESE ULAŞIYOR

MHP İl Başkanı Semih Işıkver, ”Dışarıda kalan, sıkıntısı olan, gıdası olmayan gece belli bir saatte bunu elde etme imkanı olmayan insanlarımıza 7/ 24 çalışmaya devam ediyoruz. Umarım bir an evvel bu  yaralar sarılır bizlerde bu noktada, farklı bir noktada farklı bir şekilde bu hizmetin içerisinde yer almaya devam ederiz. Yardımların doğru adreslere ulaşabilmesi için devletin ilgili kurumlarının yetişemediği yerlere kavuşabilmek için 300 tane gönüllümüz ile yüz aracımızla buradayız. Yüzlerce, binlerce bizim için simge olarak değerlendirebileceğimiz yardımlar var. Hepsini bir köşede de tutuyoruz. En önemlisi gönlümüzün yüreğimizin bir köşesine tutuyoruz, bir kez daha müşahede ettik ki bu millet var oldukça Türk milleti var oldukça Allah'ın izni ile  Türk devleti de ilelebet payidar kalacaktır. Çok şükür ki bu hareketin bu mübarek ve kutlu bir yolculuğu ihtiva eden bu kutsal hareketin bir parçasıyız. Türk milletini  oluşturan en büyük değerlerden birisi de belki bu birlik beraberlik ve dayanışma ruhunun zor zamanlarda saha yansıtılabilmesi seferberlik halidir. Türk milleti de alnının akıyla çıktı. “ dedi.

DEVLET ACZİYETE DÜŞMEDİ

Ne bir aciziyet var, ne bir sıkıntı var diyen MHP il Başkanı Semih Işıkver,” Tabii ki sıkıntılar var. Elâzığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi konusunda sonuna kadar bende destekliyorum ama şunu ifade ederken böyle sanki burada devlet acziyet içerisinde kalmış gibi bir ifade kullanmak çok büyük yanlış olur. 7 gündür bakanlar da burada valimiz, belediye başkanımız ölümüne mücadele ediyorlar, biz kefiliz biz şahadet ederiz çünkü biz sahadayız. Ne yardımın gelişinde, ne yardımın akışında ne arama kurtarmada, ne hasar tespit eden herhangi bir şekilde devlet acziyete düştüğünü söylemek bu devlete ihanettir, vefasızlıktır. Elâzığ çocuğunu da hiçbir şekilde yakışmaz. 7 gündür bu şehirde 4 tane 5 tane bakan gecesini gündüzüne katmış koşuyorsa Valisi, belediye başkanı bu işin peşinde koşuyorsa, bir partinin bugün bir önerge vermesinin bir fayda getireceğini düşünmüyoruz. Elâzığ belediye başkanı sistemin bir parçasıdır. Hakkında söylenenler yalandır. Hepimiz de sahadayız, hepimiz de hiçbirimizin  ardından kamera gezdirmiyoruz. Vatandaşın aklını karıştırmamak lazım, kalkıp kendi kafamıza göre konuşmamız lazım, Elâzığ çocuğunun muhatabı sayın cumhurbaşkanıdır, devlet bakanlarımızdır hepsi de buradadır, arada konuşanların hepsi gereksiz konuşmalardır” dedi.

DEVLETE EN FAZLA YARDIMCI OLMAMIZ GEREKEN GÜNDÜR

Işıkver, “Hani burada vatandaşın lehine faydasına olan işler için konuşanları kast etmiyorum burada konuşan bilim adamlarını kast etmiyorum, yorum yapanları kastediyorum ama sıcak odalarda oturup yani sıcak köşelerinde kahvelerini yudumlayarak ya şunun şöyle olması lazım, bunun böyle olması lazım diye ahkam kesileceği dönem değildir. Bugün kimliğinde etiketinde ne yazarsa yasın görevi ne olursa olsun devlet ricalindeki kademesi ne olursa olsun herkesin hamallık yapma, günüdür. Yardım faaliyetinde yardım faaliyeti sistemi içerisinde beden ile çalışması gereken gündür hepimiz için bugün mücadelenin en yoğun yaşandığı ve devlete en fazla yardımcı olmamız gereken gündür. “diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZA SÜREKLİ BİLGİ VERİYORUZ

Semih Işıkver, ”Biz şuanda bir siyasi partide değiliz, biz sadece yardım sistematiğinin bir parçasıyız, bu parça olmaktan da iftihar ediyoruz. Devletin uzattığı elin, uzattığı, parmağın tırnağı olmaktan da iftihar ederiz. Bizim başka da konuşacak, söyleyecek bir şeyimiz yok yani bir şey varsa konuşacak bir şey varsa da zaten büyüklerimiz bizim yerimize konuşuyorlar, yapılacak bir şey varsa da zaten büyüklerimiz bizim yerimize yaparlar. Biz de genel başkanımıza liderimize anlık ve saatlik bilgi notları şeklinde buradan durum arz ediyoruz” dedi.