ŞERİFOĞULLARI: 'KENTSEL DÖNÜŞÜM KALKINMASINI BAŞLATACAĞIZ'

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atacaklarını söyledi.

ŞERİFOĞULLARI: 'KENTSEL DÖNÜŞÜM KALKINMASINI BAŞLATACAĞIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ için hazırladıkları 100 proje arasında kentsel dönüşüm projesinin de yer aldığını belirten Şerifoğulları, “Mahallelimizi yeniden dizayn edebilme adına belediye bünyesinde kuracağımız şirketimizle Elazığ’da kentsel dönüşüm kalkınmasını başlatacağız. Biliyorsunuz revize imar planı yeni yapıldı. Revize imar planının yapılmasının amaçlarından bir tanesi kentsel dönüşümün hızlı şekilde başlatılmasını sağlamaktı. Ama bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Rabbim nasip ederse biz göreve geldikten sonra imarı tekrar masaya yatıracağız. Bu şehrin mimarlar, odası, müteahhitler derneği, mühendisler odası, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tekrar uygulanabilir imar planı hazırlayarak kentsel dönüşümü biran önce uygulamak için çalışmamızı yapacağız. Kentsel dönüşümün hızlı uygulandığı ve kentsel dönüşümde öncü illerden biri olmak istiyoruz.” dedi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm projelerine ilişkin bilgiler veren Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, şunları kaydetti:

 

KALICI İMAR PLANLARI

“İmar çalışmalarımız kalıcı ve katılıma açık imar planlamaları olarak düzenlenecektir. İmar planı çalışmalarımızı yeni imara açılacak bölgeler ve mevcut imar adalarında yapılacak çalışmalar olmak üzere iki ayrı temelde yürüteceğiz. Yeni şehircilik vizyonumuz insan odaklı, doğal kaynakları koruyan, iklime duyarlı, enerji verimliliği yüksek, tarihi ve kültürel mirası gözeten, yöresel ve yatay mimari esaslı, dönüşüm fırsatlarını değerlendirerek şehirlerimizi afetlere hazır hale getiren, katılımcı, şeffaf, çözüm odaklı, akıllı şehir konseptli, yenilikçi ve özgün ilkeler üzerine inşa edilecektir. Mevcut imar adalarındaki stratejimiz; her mahallenin karakteristik özelliklerini dikkate alan, kalıcı, sürdürülebilir ve en önemlisi kişiye özel olmayan tamamı şeffaf ve adil planlar hazırlamak olacaktır.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Kentsel dönüşüm kavramını sil baştan ele alarak 3 adımlı yeni bir yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Birinci adım Kentsel Yenileme olacak. Bu uygulama ile kentsel dönüşümün münferit olarak parsellerin yada binaların dönüştürülmesi olarak algılandığı eski anlayış yerine parsel üst ölçeğinde ada, sokak ve mahallelerin dolayısıyla bölge halkının hassasiyetlerinin dikkate alındığı planlar geliştireceğiz. İkinci adım Kentsel Sağlıklaştırma olacak. Bu uygulamada mahalle ölçeğinde atıl alanların etkin olarak değerlendirildiği, altyapı, ulaşım ve temizlik hizmetlerinin birlikte düşünüldüğü ayrıntılı çalışmalar yapılacaktır. Üçüncü adım ise Kentsel Canlandırma olacak. Kentsel yenileme ve Kentsel Sağlıklaştırma projelerinin bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan canlılık getirdiği ve tüm vatandaşların adil bir şekilde ekonomik ve sosyal kazançlardan faydalanması sağlanacaktır. Bu anlayışla kentsel dönüşüm çalışmalarımız EBİAŞ adıyla kurulacak belediye şirketimiz ile yürütülecektir.”

 

ETKİN AFET YÖNETİM SİSTEMİ

“Yaşamın kaçınılmaz bir gerçeği olarak karşımızda duran doğal afetlere Elazığ Belediyesi olarak 7 gün 24 saat hazır bulunacağız. Afet ve acil durum planlarımızın olduğu, afetin oluşturacağı zarar ve risklerini azaltacağımız, ekip ve donanımlarımızın en üst düzeyde olduğu, hem personelimizin hem de halkımızın afete her an hazır olduğu yönetim sistemini oluşturacağız. Ayrıca şehrin muhtelif yerlerine Afet Toplanma Alanları oluşturarak bu alanlarda hemşerilerimizin afet anındaki ihtiyaçlarını karşılayacağı afet konteynırlarını hazır bulunduracağız”

 

DEPREM İNCELEME VE PAYI LABORATUVARI MERKEZİ

“Deprem fay hatları üzerinde yer alan şehrimizde, depremin etkilerini en aza indirecek güvenli binalar için belediye, Üniversite işbirliği içerisinde kurulacak bu merkezle hem inşa edilen binaların proje safhasında doğru planlanması sağlanacak hem de binaların yapım aşamasındaki kontrolleri belediyenin de katılımcı olduğu laboratuvarlarda test edilme imkanına kavuşacaktır.”