Serdar'dan Ramazan Bayramı mesajı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Av. Ömer Serdar, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Serdar'dan Ramazan Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesajda şu ifadelere yer verildi;

Sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, sevgi ve merhamet duygularının güçlendiği yeni bir Ramazan Bayramı’na erişmenin huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlarımız, dertlerin ve üzüntülerin unutulduğu, umutların yeniden yeşerdiği, birbirimize ve toplumun tüm fertlerine karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi asil duyguların en içten yaşandığı, sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin coştuğu, kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin tebessümle karşılandığı, ikramların yapıldığı mutlu günlerdir.

 

Bayramlar, yardımlaşma ve dayanışmayı arttırdığı gibi, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına da önemli bir vesiledir. Bu nedenle bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe yaymalıyız. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu vesile ile Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine, ülkemize, milletimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyor, tüm İslam âleminin ve kıymetli hemşerilerimin bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.