Septioğlu,vefatının yıldönümünde anıldı

Elazığ'ın ileri gelen siyasetçilerinden Ali Rıza Septioğlu ölüm yıldönümünde Palu-Der tarafından organize edilen programla mezarı başında dualarla anıldı.

Septioğlu,vefatının yıldönümünde anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığlı Eski Milletvekili ve Devlet Bakanı Merhum Ali Rıza Septioğlu, ölümünün 18. yıldönümünde Palu’da bulunan mezarı başında dualar ile anıldı.

Palu-Der tarafından organize edilen programa Harput-Der Başkanı Fadıl Ülgen, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Palu Müftüsü Ahmet Bulut, Septioğlu’nun eski çalışma arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programda söz alan Palu-Der Başkanı Ülgen,“Ali Rıza Efendi, ömrünün sonuna kadar muhabbetle ve bıkmadan devletle millet arasındaki köprü görevini, en iyi şekilde yapmıştır. O, demokraside kuralların geçerliliğinin güzel bir örneğidir. Rahmetli, doğruyla yanlışı ayırt etme konusunda kendi sağduyusu ve deneyimleriyle, doğru kararlar veren akil bir kişilikti. “Buzağı ile çit sürülmez, herkesin yorulduğu yerde han yapılmaz, bir Arap için Arabistan yakılmaz, devlet olmadan olmaz” gibi daha nice vecih sözlerin sahibi Rahmetli Septioğlu, ömrünün sonuna kadar hemşehrilerinin ve memleketinin dertleriyle iç içe yaşayan, siyasi hayatı boyunca gücünü sevgiden ve samimiyetten alan, kendi rengini ve duruşunu koruyabilen çok ender siyasetçilerden biriydi” dedi.

Septioğlu’nun çalışma arkadaşı İbrahim Yıldız ise,

“Öncelikle şunu belirtmek isterim; bazı şahsiyetler toplumda belli makamlara gelir ama kişi var ki makama değer katar, kişi var ki makam ona değer katar. Makamına değer katanların yeri ayrıdır, makamla değer bulanların yeri ayrıdır. Makam kaybolunca kişiler de unutulur gider. Fakat Ali Rıza Ağabey öyle bir insandı ki, bulunduğu her makama, bulunduğu her topluma değer katan bir insandı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, Palu İl Müftüsünün duası ile son buldu.