Senenin En Pahalı Balığı

Buse Çakmak - Bu yılın en ucuz balığı hamsi ve palamut olurken en pahalı balık ise çupra, levrek ve çinekop oldu.          

Senenin En Pahalı Balığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yasağın kalkmasıyla birlikte yeni sezonda balıklar tezgahta yerini aldı.  Balık pazarları şenlendi.

Kışın gelmesiyle birlikte balık fiyatları her geçen gün düşerken balıkçılar halinden oldukça memnun. Hem taze hem uygun olan balıklar, müşterinin ilgisini de çekiyor.

Balık Fiyatlarında Büyük Değişim Yaşandı

Balıkçılıkla uğraşan Emrah Sadık, “Balık genel olarak bu yıl ucuz başladı. Palamut bu yıl bayağı bol. Bu yıl Palamudun kilosu 20 TL’ye kadar düştü. İlerleyen zamanlarda fiyatı tekrar düşer. Balıklar günlük ve taze olarak geliyor. Fiyatlar uygun. Vatandaşlar ilgi gösteriyor. Bu yıl işlerimiz çok iyi. En pahalı balık  ise nilüfer. Kilosu 100 TL’den satılıyor. Sarıkanat balığının kilosu ise 70 TL. Daha pahalısı yok. Geçen yıllara göre balık fiyatı büyük değişim gösterdi. Vatandaşın da ilgisi arttı.”

Balık Kültürü Gelişiyor

43 senedir balıkçılık yapan Aydın Taşkın, “Ayrıca dükkan sahibiyim. Bu yıl en ucuz balık hamsi ve palamut. En pahalı balık çupra levrek ve çinekop. Gün geçtikçe insanların balığa ilgisi ve talebi artıyor. Balık kültürü gelişiyor. Hem sağlık açısından hem ticari açıdan balığa talebin artması bizi çok mutlu ediyor.”

En Ucuz Balık Göl Balığı

Uzun yıllar balıkçılık yaptığını söyleyen Süleyman Ünlü; “En ucuz balık yerli balığımız, göl balığı oluyor. En pahalı balık; çupra, levrek ve çinekop balığı oluyor. Her zamanki gibi hamsi, istavrit, palamut, çupra ve levrek balık çeşitleri geliyor. Şimdi palamut zamanı olduğu için en çok o satılıyor.”