SENDE Mİ FİLİSTİN?

İnsan en çok da beklemediği yerden kötülük görünce yıkılırmış ya… Pir Sultan Abdal'ın 'hiç ellerin taşı bana değmez, ille dostun gülü yaralar beni...'  cümlesinin tecellisini yaşıyoruz.

SENDE Mİ FİLİSTİN?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi, Belarus'un, Çin'in Doğu Türkistan'da (Sincan Uygur Özerk Bölgesi) "teröre ve bölücü gruplara" karşı mücadelesini desteklediğini açıklayan mektubunu 46 ülke temsilcisi imzalamış.

Ancak ve ne yazık ki bu zulme ve katliama onay veren ülkeler arasında dost bildiğimiz Müslüman ülkeler de var. Hele hele biri var ki ciddi anlamda ve yürekten yaraladı bizi.

Kalbimizin yarısının Kudüs’te attığı Filistin’di bu ülke.

Yedi Güzel Adam’dan biri olan Kudüs şairi Erdem Beyazıt’ın;

“Tûr Dağını yaşa ki/ bilesin nerde Kudüs

Ben Kudüs’ü kol saatı gibi taşıyorum

Ayarlanmadan Kudüs’e/ Boşuna vakit geçirirsin

Buz tutar/ Gözün görmez olur

Gel/Anne ol/Çünkü anne

Bir çocuktan bir Kudüs yapar

Adam baba olunca/ İçinde bir Kudüs canlanır

Yürü kardeşim/Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin”

Diyerek onurlu direnişini bayraklaştırdığı Filistin…

Yine yedi güzel adamdan Cahit Zarifoğlu’nun “Ey Kudüs Rabbin katında Melekler ördü tuğlalarını/ Toprağın, gözyaşıyla harç” diyerek, kalbimizin Filistin sevgisiyle yoğrulduğunu sembolleştiren Filistin.

Sadece Filistin de değil Çin’in zulmünü onaylayan. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Pakistan, İran, Irak, Suriye de imzasını koymuş bu utanç metnine.

Çoğu küresel güçlerin kuklası ve arka bahçesi olmuş bu ülkelere diyecek sözümüz yok ama sen yapmayacaktın be Filistin. Sen, senin için gözyaşı döken, sabahlara kadar dualar edip her zaman yanında ve yakınında olan Türklere yapılan bu soykırım ve zulme alet olmamalıydın.