SEN MİSİN İHA YAPAN!..

SEN MİSİN İHA YAPAN!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye son yıllarda savunma sanayi teknolojinde elde ettiği başarılarla göz doldururken, düşmanlarımızın da tepkisini kazanmaya devam ediyor.

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, ülkesinde üretilen teknolojilerin Dağlık Karabağ’da kullanıldığı yönündeki iddialar nedeniyle Türkiye’ye ihracat izinlerini askıya aldığını açıklamış.

Türkiye'nin ana İHA üreticilerinden Baykar ve TUSAŞ, silahlı ve silahsız insansız hava araçları için Kanadalı yapımcı Wescam'in elektro-optik (EO) ve kızılötesi (IR) kamera sistemlerini kullanıyor.

Kanada'nın Türkiye'ye ihracat yasağı getirmesinin İHA'larda kullanılan bu sistemler olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin kendi kedine yetebilme adına verdiği mücadele kimlerle ve nasıl mücadele ettiğinin son örneği bu ambargo oldu.

Adamlar o kadar pervasızlaşmış ki, parasıyla sattığı ürünün nerede kullanıldığının bile hesabını soruyor. Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarının geri alınmasında kullanacaksanız “olmaz” diyor. O zaman sana bu malzemeleri vermem diyor.

Sattığı malzemeler Müslüman kanı dökse sorun olmuyor ama farklı amaçla kullanıldığında sorun oluyor.

Bu ambargo ve Kanada’nın tavrı eminiz ki bizi yeni teknoloji sahibi yapacak.

 Haydi, Bayraktar Holding, haydi Baykar, haydi gençler, haydi teknofest müdavimleri. Gün, Kanada’nın bize satmaktan vazgeçtiği elektro-optik (EO) ve kızılötesi (IR) kamera sistemlerini yapma günüdür. İş yine başa düştü..