SEN DE Mİ AHMET HOCA?

DIŞ POLİTİKADA SIFIR SORUN TEORİSİNİN VE SURİYE ÇIKMAZININ MİMARI DAVUTOĞLU, AK PARTİYİ ELEŞTİRİRKEN ÇÖKÜŞTEKİ KENDİ PAYINI GÖRMEZDEN GELDİ

SEN DE Mİ AHMET HOCA?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yakının düğününe katılmak için Elazığ’a gelen Ahmet Davutoğlu, kendi Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığı döneminde dış politika ve Suriye konusunda Türkiye’yi soktuğu çıkmazları görmezden gelerek  AK Parti'ye ve parti yöneticilerine sert eleştirilerde bulundu.

SENİN DE PAYIN YOK MU?

AK Parti'nin oylarının yüzde 49'dan, yüzde 34'e düşürüldüğünü söyleyen Davutoğlu, parti yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Yüzde 49 oy oranın kazanılmasında sanki kendi payı varmış da Tayyip Erdoğan bu oyları 34’e düşürmüş gibi açıklama yapan Davutoğlu’nun bu ifadesi halkın tepkisine yol açtı.

Kendi başbakanlığı döneminde  yanlış uygulama ve halktan kopuk siyaset yapan Davutoğlu’nun bu gerçekleri görmezden gelerek değerlendirmeler yapması  toplantıya gelen kişilerin şaşkınlık yaşamasına neden oldu.

YENİSİNİN GELECEĞİ İÇİN VUR AK PARTİ’YE

Yeni parti hazırlığında olduğu bilinen Davutoğlu, AK Parti'yi ilk kez Elazığ’da bu kadar açık ve sert bir şekilde eleştirerek kuracağı yeni partiye alan açmak ve çıkış noktasının meşruiyet zeminini haklı göstermek amacıyla bazı eksik ve yanlışlarına rağmen ülkemize ve halkımıza önemli hizmetler sunan  ve bir dönem Genel Başkanlığını ve Başbakanlığını yaptığı Ak Parti’ye eleştiriler getirmesi toplumda samimi bulunmadı.

3 YIL SUSMUŞ

Elazığ’da katıldığı toplantıda seçim sürecinde kullanılan ötekileştirici dilin ve vizyonsuzluğun herkesi tedirgin ettiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, 3 yıl boyunca sustuğunu belirterek artık konuşma vaktinin geldiğini, AK Parti; bir kişinin, bir ailenin, bir bölgenin partisi olmadığını ifade etti.

KİM BİLİRDİ SENİ AHMET HOCA?

Kendisinin siyasete atılmadan önce üniversitede hoca olduğunu  ve sadece muhafazakar kesimin okuyup itibar ettiği "Stratejik Derinlik’’ kitabını yazmasına rağmen bir zamanlar bu partinin en etkin görevinin kendisine emanet edildiği gerçeğini unutan Davutoğlu’nun, zor zamanda dostlarının yanında değil de karşısında durması kırgınları bile rahatsız etti.

FETÖ İLE MÜCADELEDEN RAHATSIZ MI?

FETÖ suçlamalarıyla sıradan bir memurun dayısının oğlunun, amcasının oğlunun tutuklandığı bir Türkiye'de, FETÖ darbesinin baş sorumlusu olanların kardeşlerinin, akrabalarının en yüksek makamları işgal ettiği görülürse orada adalete güven kalmaz değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, kuracağı siyasi partinin tabanı ile ilgili de önemli ipuçları verdi. Yaptığı açıklama ile Davutoğlu’nun, bu örgütle bağlantılı olan şahısların ailelerinin de  sempatisini kazanmak için böyle bir açıklama yaptığı iddia edildi.

KİMLERLE İŞ TUTUYOR?

17 yıllık kesintisiz iktidar olan ve bu süre içerisinde önemli hizmetlerle birlikte alt yöneticilerin ve siyasi aktörlerin şahsi hatalarından yola çıkarak dünyada mazlumların sesi ve umudu olan, milli savunma ve diğer alanlarda tüm şer cephelere rağmen onurlu bir mücadele örneği koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tam da İstanbul yenilgisinin ardından sıkıştırmaya çalışmanın bu misyona ve misyonun önemli mevkilere taşıdığı insanlara yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, Davutoğlu’nun kime hizmet ettiğini anlamadıklarını ifade ediyor.

ELAZIĞ PRİM VERMEDİ

Özel bir program için ilimize gelen Davutoğlu’nun programına Ak Parti'de yeterince yer bulamamış ve her dönem eleştiri yapmış az sayıda ismin katılması, kurulacak ve muhtemelen adı Huzur olacak partiye şehrimiz insanının çok da ilgi duymadığı gerçeğini  ortaya koydu.