SELAM VAR, ADAY YOK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ milletvekili Gürsel Erol'un danışmanı aracılığı ile Elazığ'a selam, sevgi ve muhabbetlerini iletti ama partisinin belediye başkanı adayı ile ilgili hiçbir bilgi vermedi.

SELAM VAR, ADAY YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, ELAZIĞLILARA ÖZEL ÇEKTİĞİ VE CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL’UN DA KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYINLADIĞI VİDEODA;  HARPUT, ELAZIĞ, TİCARET LİSESİ İLE SELAM-SEVGİ HERŞEYE DEĞİNİP ADAYA DEĞİNMEMEMESİ FARKLI YORUMLARA SEBEP OLDU

MİLLETVEKİLİ EROL YAYINLADI

Elazığ için çekildiği ve Kılıçdaroğlu’nun samimi duygularının yer aldığı açıklamasının  Genel Merkeze ve Kılıçdaroğlu’na karşı keskin eleştiriler dile getiren Gürsel Erol tarafından yayınlanması “Yukarılarda uzlaşı mı ?”  yorumlarını akıllara getirdi.

Kısa videoda yaptığı açıklamada, Elazığ'ı çok sevdiğini, Elazığ'ın ve Elazığ halkının kendisi için önemli bir yeri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle: “Sevgili hemşerilerim; sizi çok seviyorum. Elazığ’ı da Harput’u da bütün ilçeleri seviyorum. Bütün halkı seviyorum. Öğrenciliğim orada geçti. Anılarım var orada. Arkadaşlarım var. Hala arkadaşlarımla görüşüyorum. Elazığ benim ilk göz ağrısı olan illerden birisi. Elazığ Ticaret Lisesi’nden birincilikle mezun oldum. Öyle de bir onuru var Elazığlıların bana verdiği. Dolayısıyla Elâzığ’a Elazığlılara Ankara'dan yürek dolusu selam ve saygılarımı gönderiyorum.”

CHPLİLER HEYECANLANDI AMA…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimler öncesinde Elazığ’a özel duygularının yer aldığı videoda seçimler ve özellikle de halen  belli olmamış, İYİ Parti ile ittifak yapılıp yapılmayacağına dair hiçbir bilgi ve ipucunun yer almaması, parti tabanında huzursuzluk yarattı.

İTTİFAK RAFA MI KALKTI?

CHP’nin yerel seçimlerde birçok ilde İyi Parti ile yaptığı ittifak örneğinin Elazığ’da olup olmayacağı konusundaki bekleyiş ise hala sürüyor. İyi Parti tarafı  “ittifak tamam, birkaç güne açıklanır” ifadesinin günlerden beri halk arasında yaygın olarak konuşulmasına rağmen CHP Genel Merkezi’nin bu konuda bir açıklama yapmaması İyi Parti kanadını  canından bezdirdi.

İyi Parti adayı Ali Şekerdağ, CHP’nin desteğini alarak iddialı bir konuma gelmesi ve bu konuda ciddi paralar harcayarak açık hava reklamlarına yönelmesinin ardından geciken ittifak açıklaması moralleri bozmuş gibi.

GÜRSEL EROL’DA UMUDU KESMİŞ GİBİ

CHP ve İYİ Parti’nin Elazığ’daki ittifakınının altyapısını hazırlayan ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile bu konuda özel görüşmeler yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da ittifaktan umudunu kesmiş gibi görünüyor.

 Geçtiğimiz günlerde Kanal Fırat ekranlarında Serkan Aksakal’ın bu konudaki sorularını cevaplayan Erol,  bu konuda çok çalıştığını ve sonuç ne olursa olsun son kararın genel merkez tarafından verileceğini, ittifak olursa Ali Şekerdağ için, olmazsa da CHP adayı için çalışacağını ifade etmesi bu konuda umudunun kalmadığının bir işareti olarak yorumlandı.

TEŞKİLAT DİRENİYOR

İttifak çalışmaları ve Ali Şekerdağ’ın ittifakın adayı olması gerektiği yönünde Gürsel Erol kaynaklı çalışmaların aksine Genel Merkeze koşulsuz bağlılığını her fırsatta gösteren ve ittifak söylemlerine “Bize genel merkezden resmi bir yazı gelmeyene kadar bizim kendi aday adayımız vardır, ittifak bizim gündemimizde yok” diyerek farklı bir yol izleyen CHP Elazığ örgütü bu duruşundan bugüne kadar taviz vermedi.

Genel merkezin de desteğini alan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan’ın bu tavrının süreceği ve genel merkezin tavrına göre hareket edeceği öğrenildi.