ŞEKERDAĞ KİMİN ADAYI?

PARTİSİNİN GRUP TOPLANTISINDA ELAZIĞ ADAYLARININ ALİ ŞEKERDAĞ OLDUĞUNU AÇIKLAYAN İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER'DEN SONRA CHP'NİN İTTİFAK ADAYININ DA ŞEKERDAĞ OLACAĞI İFADE EDİLİYOR

ŞEKERDAĞ KİMİN ADAYI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerine girerken partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ak Parti ve MHP’den sonra İyi parti de adayını açıkladı. Gerçekleştirilen grup toplantısında Elazığ Belediye Başkanı adaylarının ETSO eski başkanı Ali Şekerdağ olduğunu açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde iddialı olduklarını ifade etti.

SELMANOĞLU VE SEPTİOĞLU KABUL ETMEMİŞTİ

İyi Parti, Elâzığ’da MHP ve Ak Partiden oy alabilecek belediye başkan adayı arayışlarına eski belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu ile başlamış, Selmanoğlu’nun ret cevabının ardından Faruk Septioğlu’na yönelmişti. İyi Parti ve CHP yetkililerinin ısrarlarına rağmen Septioğlu ailesi de adaylığa sıcak bakmamış ve ret cevabı vermişti.

SON KARAR ŞEKERDAĞ  

İyi Parti ve CHP’nin millet ittifakı adaylık süreci  Meral Akşener’in Ali Şekerdağ ismini açıklamasının ardından son buldu. İyi Parti resmen adaylarının Şekerdağ olduğunu ilan etti.

Kanal Fırat Televizyonuna telefonla bağlanan Ali Şekerdağ ise Elazığ’ı ileriye taşıma, Elazığ’ı gerçekten arzu edilen o noktaya taşıma adına bu görevi kabul ettiklerini ve hakkımızda hayırlısı olsun ifadelerini kullandı.

Şekerdağ,’’Elazığ’a ve hemşerilerimizin hepsine hayırlı olsun. Elazığ adına doğru bir karar verdiğimizin inancındayım. Elazığ’da gerçekten bazı dengelerin korunması adına Elazığ’ın geleceğinin korunması, çocuklarımızın geleceğinin korunması adına ve Elazığ belediye başkanlığı görevinin şehrül emin makamı olmasından dolayı kabul ettim.Elazığ’ın tüm kesimlerinin kabul ettiği, değer verdiği içine sine sine oy verebileceği şahsı istiyordu, bunu biliyoruz. Bu düşüncelerle Elazığ’ı ileriye taşıma, Elazığ’ı gerçekten arzu edilen o noktaya taşıma adına bu görevi kabul ettiklerini’’ söyledi.

Elazığ’da hangi göreve talip olduysa Elazığlı vatandaşların teveccühleri ile karşılaştıklarını dile getiren İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Aile olarak ticaretin içinde olduklarını, bütün yatırımlarını  Elazığ’a yaptıklarını,  bütün işler Elazığ adına, Elazığlı hemşerileri adına yaptıklarını belirtti.

İTTİFAKIN ADAYI MI?

CHP ve İyi Parti arasındaki İttifak görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Şekerdağ, “Türkiye genelinde yaptığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki günlerde ittifak olacağını, söylemek belki erken ama ittifak adayı olacağımızı düşünüyorum. Genel başkanların görüşmesi sonucu ortaya çıkacak durum ama biz ittifak adayı olarak ortaya çıktık. Ben yanlış bir durum olacağına inanmıyorum ”dedi.

CHP KANADI: “TOP GENEL MERKEZDE”

ETSO eski başkanı Ali Şekerdağ’ın İyi Parti belediye başkanı adayı olarak açıklanmasından sonra gözler CHP’ye çevrildi. Görüşlerini aldığımız CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Şekerdağ’ın millet ittifakının ortak adayı olup olmayacağının kararını CHP genel merkezinin vereceğini ifade ettiler.

SAADET, KENDİ ADAYIYLA…

İttifak arayışlarında CHP ve Saadet Partisinin  köprüleri atmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada ülke çapında tüm il, ,ilçe ve beldelerde kendi adayları ile seçimlere gireceklerini belirtmesinin ardından Elazığ’da da Şekerdağ sadece CHP ve İyi Partinin ortak adayı olacak.

CHP SEÇMENİ NASIL BAKIYOR?

İyi Partiyi destekleme kararı çıkarsa CHP seçmeninin Şekerdağ ismine sıcak bakıp bakmayacağı oy verip vermeyeceğini sorduğumuz vatandaşlardan farklı cevaplar aldık. CHP tabanının önemli bir kısmı sağ kökenli ve geçmişte Ak Partiden milletvekili aday adayı olmuş bir isme oy vermeyi düşünmediklerini ifade ederken,bir kısım CHP’liler ise Ak Parti’nin Elazığ’da seçimi kaybetmesi için Şekerdağ’a oy verebileceklerini ifade ettiler.

Şekerdağ’a oy vermeyecek CHP tabanından bir kısmının HDP’ye, bir bölümünün de Belediyeyi Ak partiden almaya en yakın gördükleri MHP’ye oy vermeyi düşündüklerini ifade ettiler.

ŞEKERDAĞ PALU OYLARINA MI GÜVENİYOR?

İyi partiden aday olan ETSO eski başkanı Ali Şekerdağ’ın İyi Parti ve CHP’nin 45 bine yaklaşan merkez oylarına Palulu bir aday gösterilmediği için Ak Partiye küsen Palulu seçmeninin de oyunu alarak ciddi bir oy patlaması yaşayacağını düşündüğünü belirten siyasi gözlemciler, Palu seçmeninin aday ve kişilere göre değil lider merkezli oy kullandıklarını ve bu sebeple Ak Partiden ciddi anlamda bir oy kopuşunun yaşanmasını söz konusu olmadığını ifa ediyorlar.

MHP’YE Mİ YARAR?

Ali Şekerdağ’ın ittifak adayı olması iyi parti seçmenlerinden önemli bir bölümün MHP’ye kayma ihtimalini de dile getiren siyasi gözlemciler, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye kırgın ve küskün olan İyi Parti seçmeninin önemli bir bölümünün geçmişten beri bizzat tanıdığı ve yakından bildikleri Bilal Çoban ismine yakın durdukları ve Ak Partiyi belediyeden düşürme amacıyla da olsa MHP’ye oy verebilecekleri ifade ediliyor.(Haber Merkezi)