ŞEHRİNİZE HİZMET EDİN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD YOLUNDA UÇAKTAN MİLLETVEKİLLERİNE HEM UYARI HEM TALİMAT…

ŞEHRİNİZE HİZMET EDİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme için ABD’ye gidişi sırasında uçakta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u arayarak, AK Partili milletvekilleri ile istişare toplantısı yapmasını istedi.

 Erdoğan’ın bu talebi doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile toplantı gerçekleştiren Kurtulmuş, Erdoğan’ın milletvekillerine özel olarak iletmesini istediği talimatlarını aktardı.

 

TOPLANTILARI PARTİ ÇALIŞMASI GİBİ YAPMAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığı talimatları milletvekillerine aktaran Numan Kurtulmuş,  seçim bölgelerinize gittiğinizde yapacağınız çalışmaları parti çalışması gibi değil,  daha sıcak ve doğal ortamlar oluşturarak yapılması gerektiğini ifade etti.

 

ANKARA VE İSTANBUL’DA VAKİT GEÇİRMEYİN

Milletvekillerine hitaben; ”İllerinizde daha çok zaman harcayın. Ankara’da, İstanbul’da vakit geçirmeyin” diye seslenen Kurtulmuş, “teşkilatta emeği geçen kişilerle gönüldaş olun. Hafta içi üç gün Meclis’te kalın, diğer günlerde ise mutlaka il ziyaretleri yapın ve bu şekilde parti ve meclis ayağını güçlendirin. Resmi toplantılar yapıp dönenler oluyor. Resmi değil gayri resmi toplantılar yapalım. Herkes ile görüşülüp, herkesin fikri alınsın” dedi.

 

KIRGINLARI YOK SAYMAYIN

Milletvekillerine; kırgın, küskün ve kızgınların gönlünü alın, birlik ve beraberlik önemli; onların da bilgi ve birikimlerinden mutlaka yararlanmalıyız hatırlatmasında bulunan Kurtulmuş,  “şehirlerde halkın güvenini ve itimadını kazanmış kanaat önderleri ve bölgede sözü geçen isimlerle daha çok bir arada olun” ifadelerini kullandı.

 

SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİLDİR

Milletvekillerine siyaseti bir zenginleşme aracı olarak görmemeleri gerektiğini belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımızın BM konuşması bir milattır, vitesi yükseltmiştir. Bizlerin de bu vitese uyum sağlaması gerekiyor. Cumhurbaşkanına yük olmamamız, onun yükünü almamız lazım. Cumhurbaşkanının politikalarını iyi takip edip partiyi yüceltmeliyiz.”

 

BİZİM NE YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ

Kurtulmuş, bir milletvekilinin yeni parti oluşumları ile ilgili sorusu üzerine, “Yeni partilerin ne yapacağı değil, bizim partimizin ne yapacağı önemli” yanıtını vermesi kurulacak partilerin kendi tabanlarından oy alacaklarının, bunun önüne geçilmesi için de kalp kırıp insanları partiden soğutmak yerine gönül kazanmanın daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

VEKİLLER MESAJI ALDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajını milletvekiline ileten Numan Kurtulmuş’un uyarı ve ikazlarına rağmen seçim bölgeleri yerine vakitlerinin çoğunu Ankara ya da İstanbul’da geçiren siyasilerin bundan sonraki tavırlarının nasıl olacağı merak ediliyor.

Erdoğan’ın resmi törenler yerine sıradan insanların ve halkın yoğun olduğu yerlere yönelik programlar ve ziyaretler yapılmasını istemesine rağmen, milletvekilleri, genelde illere  ya resmi bir toplantı, ya da bir açılışa katılmak üzere geliyorlar. Bu süre içerisindeki düğün törenlerine de katılan milletvekillerinin spontane olarak bir-iki arkadaşı ile ziyaretler gerçekleştirdikleri  halkımız tarafından biliniyor.

 

KAMU KURUM ZİYARETLERİ PERFORMANS ÖLÇÜMÜNE DÖNMELİ

Milletvekillerinin resmi kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerin, hayırlı olsun ve nezaket ziyaretlerinden ziyade her bir kurumun performans ve faaliyet raporlarını gözden geçirme ve önümüzdeki süreçte hayata geçirecekleri projelerin konuşulması ve varsa aksaklıkların giderilmesi yönünde teknik bir toplantıya dönüşmesi gerektiğinin altını çizen siyasi gözlemciler, ne yazık ki bu ziyaretlerin yeme içme etkinlikleri ile yarenlik etme toplantılarından  öteye geçmediğin ifade ediyorlar.

 

YENİ PARTİLERE  GİDİŞİ HIZLANDIRANLAR VAR

Ak Parti’nin bazı ilçe ve il teşkilatları içindeki yaşanan huzursuzluklar ile yönetim kurullarının halktan ve vatandaşlardan kopuk ve sadece toplantı merkezli teşkilat çalışma metodunun getirdiği problemlerin, parti tabanında belirli bir soğumayı ve uzak kalmayı getirdiğini belirten siyasi gözlemciler, partiye karşılıksız gönül vermiş on binlerce Ak Parti seçmeninin, dinamik ve halkı kuşatıcı ve kucaklayıcı konferans, panel, açık oturum ve mahalle toplantıları yapılmadığı için davaya bağlılıklarının zamanla zayıfladığını ifade ediyorlar.

 

GÖREVDEN ALINAN MUHALİF OLUYOR

Ak Partide son aylarda istifası istenen bazı ilçe başkanlarının parti aleyhine bir tutum sergilediğini, bazı başkanların ise öne çıkmadan ve basın açıklaması yapmadan Ak Parti’nin ve teşkilatlarının yanlışlığını ve eksikliklerini her ortamda konuşarak muhalefet partileri gibi çalıştıklarına dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu gerçekte hareketle atanacak yeni başkanların sadece görev adamı değil dava adamı olan isimlerden seçilmesinin önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.

 

KAPALI DEVRE SİYASET

Ak Parti’de son yıllarda gerek milletvekilleri gerekse teşkilatların halka inmekten onlarla birlikte olmak ve değişik etkinlikler yapma yerine, yönetim kurullarının kendi içinde toplanıp dağılması ve ardından bir hafta sonra tekrar toplanılması sıradanlığına dönüştüğüne vurgu yapan siyasi gözlemciler, bunun sebebinin yönetim kurullarını teşkil eden isimlerin heyecansızlığı ve o görevde birileri istediği için bulunmalarından kaynaklandığını ifade ediyorlar.