ŞEHRİN ÖMER'İ ARANIYOR

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN RAMAZAN GÜRGÖZE'NİN YERİNE ATANACAK YENİ İL BAŞKANI İÇİN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILIYOR. TEMAYÜL YOKLAMASI VE GENEL MERKEZ TEŞKİLAT DEĞERLENDİRİLMESİNİN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HER FIRSATTA İFADE ETTİĞİ 'BANA HER İLİN ÖMER'İNİ GETİRİN' DEDİĞİ YENİ İL BAŞKANININ BELİRLENMESİ BEKLENİYOR

ŞEHRİN ÖMER'İ ARANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin istifasının ardından yeni il başkanını belirleme süreçleri başladı. Bu kapsamda Perşembe günü saat 10’da parti  binasında temayül yoklaması olacak.

Ak Parti Elazığ İl Teşkilatı’nda başkan Ramazan Gürgöze’nin istifasının ardından yeni il başkanını belirlemek için yarın temayül yoklaması yapılacak. İl Başkanlığında yapılacak temayül yoklamasının ardından Genel Merkez tarafından da telefonla kamuoyu araştırması yapılması bekleniyor.

DAR KAPSAMLI TEMAYÜL

Ak Parti İl başkanını belirleme süreçlerinden biri olan ve geçmiş dönemlerde tüm teşkilat birim ve üyelerinin oy kullandığı temayül yoklamasında bir ilk de yaşanmış olacak. İl başkanını belirlemede tek belirleyici kıstas olmasa da yarın ki  temayül yoklamasında sadece Ak Partili;  il, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile partinin il genel meclisi üyeleri ve belediye meclisi üyeleri oy kullanacak.

İKİ İSİM ARASINDA

Yapılacak temayül yoklamasında iki partinin geçmişte de yönetimlerinde bulunan Şerafettin Yıldırım ile yine geçmişte il başkan yardımcılığı görevinde bulunan Haydar Evliyaoğlu isimlerinin öne çıktığı ifade ediliyor.

Milletvekillerinin de bu iki isimden biri üzerinde durduğu, kendilerinin ya da  danışmanlarının, iki günden beri temayülde oy kullanacak isimleri tek tek arayarak kendilerinin öne çıkardıkları adaylarına oy istedikleri ifade ediliyor.

ŞAHISLARIN DEĞİL PARTİNİN GELECEĞİ

Yarın  yapılacak temayül yoklaması ve ardından genel merkez teşkilat bakanlığının yapacağı kamuoyu yoklamasının ardından il başkanının, birilerinin adamı ya da milletvekillerinin refere etmesinin gelecekte de ciddi sıkıntılar doğurabileceğini, partinin başarısızlığında faturanın il başkanından ziyade bu atamada etkili olan siyasilerden sorulacağını belirten partililer, il başkanlığının geniş tabanlı bir taban yoklaması ve istişareler sonucu yapılmasının daha isabetli ve doğru olacağını ifade ediyorlar.

İl Başkanı olacak ismin kim olacağından ziyade başkan olarak atanan ismin, belirli çevrelerin çıkar ve geleceklerini düşünme ve bunu garanti etmek yerine partisinin ve misyonunun yükselmesi ve yücelmesi için çalışan, davasını her türlü dünyalıklardan ve birilerini memnun edip makamında kalmaya devam etmekten daha önemli gören bir şuura sahip olan dava ehli  bir isim olması gerektiğini belirten partililer, bu konuda hissi ve nefsi yaklaşım gösteren siyasilerin vebal altında kalacaklarını ve bunun manevi sorumluluklarının da olacağını ifade ettiler.

DOĞRU ÖMER’İ BULMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il başkanlarına büyük önem verdiğini, il başkanı olarak atanacak ismin Hz. Ömer’den vasıflar ve özellikler taşıması gerektiğine her fırsatta dikkat çekerek “Bana her ilin Ömer’ini getirin dediğini hatırlatan partililer, bu talimatın gereği olan hassasiyet ve titizliğin gösterilmesi gerektiğini belirtiyorlar.