ŞEHRİN GURURU ''ETSO''

 ŞEHRİN EKONOMİK KALKINMA VE ÜRETİM ALANINDAKİ CİDDİ VE SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALARI YANINDA ELAZIĞSPOR İLE İLGİLİ DE ÖNCÜLÜK EDEN ETSO, GÖZ DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR.

ŞEHRİN GURURU ''ETSO''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin ticari hayatı kadar sosyal ve sportif konularında da her zaman önde olan ve inisiyatif kullanan ETSO,  Elazığ için yine elini taşın altına koydu ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, seçim sürecinde Elazığ’a iş adamı ve finans çevrelerinin getirilerek şehrin ekonomik açılımını sağlama konusunda verdiği sözlerini bir bir yerine getiriyor.

 

İŞ VE FİNANS DÜNYASI ELAZIĞ’DA

Göreve geldiği günden beri, başta şehrin sanayi ve ticareti olmak üzere birçok alanda söyleyecek sözü ve sorunların çözümüne dair tutarlı teklifleri olan, en son ise kapanma aşamasında olan Elazığspor’un kurtuluşu için önderlik ve öncülük ederek şehrin tüm dinamiklerini harekete geçirerek göz dolduran ETSO Başkanı Asilhan Arslan, yeni bir proje ile göz dolduruyor.

HALKBANK  GÖZÜYLE ELAZIĞ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) düzenlediği istişare toplantısı ile iş dünyası temsilcilerini Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve banka yetkilileri ile buluşturdu. Toplantıda Elazığ iş dünyasının finansal kaynağa erişim noktasında ki ihtiyaç ve talepleri Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan tarafından ele alınarak gerekli çalışmaların yapılacağı ifade edildi.

ETSO tarafından düzenlenen toplantıya; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ iş dünyası temsilcileri ve Halk Bank Yöneticileri katıldı.

ARSLAN: “ELAZIĞ KENDİSİNİ ANLATACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “ Elazığ TSO olarak Halkbank Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan’ı ve banka yöneticilerimizi Odamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kendileri Anadolu’yu karış karış geziyorlar. İkili görüşmelerimizde Elazığ’ı ve Elazığlıları kendisine anlattım. Bu nedenle sözlerimi fazla uzatmadan sözü sizlere ve sayın genel müdürümüze bırakmak istiyorum. İş dünyası olarak muhakkak ki, görüşleriniz, önerileriniz ve talepleriniz olacaktır. Halk Bankamızın değerli yöneticileri bugün sizi dinlemek için buradalar” dedi.

“ŞEHİRLER AKILLICA YÖNETİLMELİ”

Dünyada ticari rekabetin arttığını vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise “Şehirler artık dersine iyi çalışmalı ve akıllıca yönetilmelidir. Çünkü rekabet zorlaşmaktadır. Artık sadece ülkeler değil bölgeler ve şehirler de bu rekabetin içerisinde yer almaktadır. Kendini dünyaya açan ve vizyonunu iyi belirleyen şehirler ön plana çıkacaktır. Dolayısıyla biz vizyonumuzu ve stratejimizi iyi belirleyeceğiz. Dünya pazarlarını iyi analiz edeceğiz. Sayın genel müdürümüz sahaya inmiş durumdadır. Sizlerden alacakları önerileri ve görüşleri ekonomi yönetimimizle de paylaşarak ne tür tedbirler alınması gerektiği yönünde bir çalışma ortaya koyacaklardır. Ülkemiz bir istikrar merkezidir. Dünya konjektöründe bu kadar dalgalanmalar olmasına rağmen dimdik ayakta duran bir ülkedir. Ekonomik olarak güçlü lideriyle istikrarını koruyan bir ülkedir. Dünyada finansal daralma yaşanmasına rağmen ülkemiz alınan tedbirlerle önünü görebilen hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

AĞAR: “KRİZLER GEÇİCİ”

Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar, bu tür toplantıları düzenleyen ETSO’ya teşekkür ederek konuşmasında şu görüşlere yer verdi:  “Böylesine güzel bir organizasyonu düzenleyen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Bey’e ve ilimize teşrif eden Halkbank Genel Müdürümüz Osman Arslan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de belli çevrelerin baskısı sonucu ortaya çıkan finansal kriz dedikodusu ortada çok hızlı bir şekilde dolanıyor. Türkiye’de bir takım finans sıkıntısı çekiliyor olabilir ancak sayın genel müdürümüzün de ifade ettiği üzere bu kadar fazla finansal ataklar geçirmiş bir ülkenin finansal anlamda çok azda olsa zarar görmesi normaldir. Fakat bunun yanında üreticinin, sanayicinin ve esnafın yanında olan Halk Bankamıza çok teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın taleplerine en hızlı şekilde cevap veren gerektiğinde zararına olmasına rağmen destek veren kurum Halkbanktır. Bu dönemler gelip geçer önemli olan ülkedeki huzura sahip olmaktır. Bizim için önemli olan ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasıdır. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın disiplinli ve istikrarlı çalışmaları ile ekonomimiz hızlı bir şekilde rayına oturacaktır” dedi.

ARSLAN” “TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

Ekonomik gelişmelerden tüm dünya olduğu gibi ülkemizin  de etkilendiğini belirten  Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise yaptığı değerlendirmede Bankalarının 81. Yaşına girmesi dolayısıyla 81 ili ziyaret etmeyi planladıklarını belirterek, “ Öncelikle misafirperverliğiniz ve dostluğunuz için çok teşekkür ediyorum. Halk Bankası olarak bu yıl 81. yaşımıza giriyoruz. 81. yılımızda 81 ili tek tek dolaşmayı hedefliyoruz. Sahada bulunmanın çok ciddi avantajları bulunuyor. Bankamızın yaklaşık bin şubesi otuz kadar da bölge müdürlüğü bulunmaktadır. Her ne kadar saha temsilcilerimiz ile iş dünyasına yakın olmaya çalışsak da bazı şeyler İstanbul’dan rahat fark edilmiyor. Bu süreçte varlığımızın temel kaynağı olan siz müşterilerimize yakın olmayı arzu ediyoruz. Malumunuz olduğu üzere ülkemiz geçen yıl ciddi bir ekonomik saldırıya maruz kaldı. Dünyada büyük ekonomik güçler arasında ciddi bir çekişme söz konusu, bu ekonomik güçlerin gerek ekonomik gerekse siyasi politikaları bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilemektedir” dedi.

“SÜRECİ EN AZ HASARLA ATLATACAĞIZ”

Süreci en az hasarla atlatmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ve ülkemizin çok ciddi saldırılara maruz kaldığını ifade eden Halkbank  Genel Müdürü Arslan,  konuşmasını şöyle sürdürdü;“Türkiye eski Türkiye değil. Hem ekonomimizle hem kültürümüzle hem de ekonomik işbirlikleri ile dünyaya açık ve dünya ile rekabet eden bir ülkeyiz. Bu nedenle dünyada ki bütün gelişmeler bizi de etkiliyor. Özelikle 2013 yılından sonra ülke olarak çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldık. Ancak iş dünyamızın gücü, inancı ve siyasette yakalanmış olan istikrar bu tür dalgalanmaları daha rahat atlatmamızı sağlıyor. Ekonomi ve yatırım denildiğinde finans dünyasının önemi yadsınamaz bir gerçektir. Biz de ülkemizin en önemli kamu bankalarından biri olarak yaşamış olduğumuz bu süreci en az hasarla atlatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elbette ki bankacılığın kendisine has işleyen kuralları bulunmaktadır. Ama emin olun ki ekonomi yönetiminin almış olduğu hızlı kararlar başkanlık sistemi ile birlikte alınan hızlı kararlar sayesinde bu süreci hızlı bir şekilde geçiyoruz. Bizler yapımız gereği hem iş dünyasına hem de ekonomi politikasına yakın insanlarız bu sayede her iki tarafı da görebiliyoruz. Ekonomik gidişatın çok olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Bunu müşterilerimizin yaptığı yatırımlardan ve satışlardan rahatlıkla görebiliyoruz. Elbette ki sorun yaşayan firmalarımız da var. Bu noktada bize düşen görev bu firmalarımıza destek olmaktır” ifadelerini kullandı.

 

“DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYELİM”

Ekonomi ile alakalı olarak bir takım dedikodular yayıldığını vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Arslan, “Bir takım dedikodu çevreleri hala ülkede güvensizlik ortamı oluşturmak için dedikodu yapıyorlar. Bu dedikodulara asla itibar etmeyiniz. Yapılan dedikoduların doğruluk payı bulunmamaktadır. Banka olarak bu yıl sadece esnafımıza 22 milyarlık bir finansman paketi açıkladık. Bu rakamı Dolar’a vurduğumuzda geçmişte IMF’den alınana borçlardan daha fazla bir rakama tekabül etmektedir. Bu nedenle bırakın IMF’yi dünyanın hiçbir gücüne teslim olmayacak bir yapımız bulunmaktadır. Bankamızın sizin yanınızda olduğunu belirtmek istiyorum.’’dedi.

 

İŞ DÜNYASININ YANINDAYIZ

 Halk Bankası olarak her zaman iş dünyasının yanında olduklarını ifade eden Halkbank   Genel Müdürü Arslan, Elazığ ile ilgili olarak da şunları söyledi: “ Asilhan Bey ile yaptığımız görüşmede ciddi projeleri olduğunu ifade ettiler. Ben de Elazığ iş dünyasının her türlü sorununu bizzat bana ulaştırması için şahsi iletişim numaramı vererek kadim şehrimiz Elazığ’ın ekonomik olarak büyümesi için katkı verecek kurumların başında Halk Bankası’nın geleceğini ifade ettim. Bunu bir kez de sizlere ifade etmek istiyorum”dedi.