ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA ÖZLENEN HİZMETLER

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINI HİZMETLE BULUŞTURAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, PROJELERİ İLE  DE GÖZ DOLDURUYOR

ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA ÖZLENEN HİZMETLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, halkımızın huzur ve refah içerisinde yaşayacağı bir Elazığ oluşturmak amacıyla hayatın her alanına hitap eden çalışma ve projelere imza atmaya devam ediyor.

DOĞUDAN BATIYA YENİ ULAŞIM AĞI

Şehrin birçok noktasında yeni bulvar ve yol çalışmaları gerçekleştiren Elazığ Belediyesi, yeni alternatif güzergâhlar oluşturarak şehrin trafik yükünü azaltmaya yönelik çalışmalarını, şehrin dört bir yanında sürdürüyor.

Şehrin batı mahallelerini doğuya ve şehir hastanesine bağlayacak Kanal Boyu Projesinin 3. etabını oluşturan ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne akıcı ve konforlu ulaşım sağlayacak olan ana bulvarda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bulvarın 3. Etabı olan 8. Kolordu Kışlası içerisinden geçen 1.200 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki yeni bulvar çalışmaları kapsamında, 900 metre uzunluğundaki açık kanalın 2x2000’lik beton borularla kapatılarak, dolgu çalışması gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, çalışma kapsamında ayrıca yolun 8. Kolordu Kışlası içerisinden geçen bölümünde 320 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki köprü inşası ve askeri saha içerisindeki yol imar sınırına 1.500 metre uzunluğunda duvar örüm çalışmalarının da süratle devam ettiğini belirtti.

6 ŞERİTLİ BULVAR

Çalışmaların tamamlanmasının ardından asfalt çalışması gerçekleştirilerek yeni bulvar, 6 şerit olarak hizmete sunulacak. Bu bulvarın 3. Etabının da hizmete açılması ile Çaydaçıra ve daha uzak mahallerden şehir hastanesine çok kısa sürede ve üst düzey yol konforuyla ulaşılabilecek.

BAKIRCILAR ÇARŞISINA YENİ ÇEHRE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geçtiğimiz yıl tarihi Kapalı Çarşı projesiyle şehrin en eski ticaret merkezini restore ederek aslına uygun olarak hizmete sunmuş ve bu çalışma kamuoyu tarafından çok beğenilmişti.

Kapalı çarşı projesinin ardından Elazığ tarihi için önemli bir geçmişe sahip Bakırcılar Çarşısı için de çalışmaları başlatan Başkan Şerifoğulları,  bu alanda sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesi ile geçmiş, tüm değerleri ile bugüne taşıyor.

Bakırcılar Çarşısı’nın şehrin ekonomisine, tanıtımına ve turizmine önemli derecede katkı sunduğunu ve bu açıdan ilimiz için önemli bir marka değer olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları’nın bu çalışmanın ilk adımı olan proje ihalesine çıkıldığını ifade etmesi çarşı esnafın tarafından da memnuniyetle karşılandı.

GÜNEY ÇEVRE YOLUNA YENİ BAĞLANTI

 Şehrin kuzeyinde devam eden 6 şeritli bulvar ile eş zamanlı olarak şehri güney çevre yoluna bağlayacak yeni bir bulvarın çalışması da devam ediyor.

Şehir merkezini Aksaray Mahallesi üzerinden Güney Çevre Yolu’na bağlayacak 25 metre genişliğinde 1.000 metre uzunluğundaki yeni imar yolunda da çalışmalarında sona gelindi.

 Güzergâh üzerinde bulunan gayrimenkul ile müştemilatların istimlak çalışmaları tamamlanan yeni alternatif yolun tamamlanmasıyla birlikte şehir içi trafik akışında önemli oranda rahatlık ve konfor sağlanmakla birlikte zaman ve yakıttan da önemli oranda tasarruf edilecek.

 

SÜRSÜRÜ’YE ALTERNATİF BULVAR

 Şehrimizin hızla büyüyen ve kalkınan mahallelerinden olan Sürsürü Mahallesi’ne  ulaşımı kolaylaştırmak ve mevcut İmam Efendi Bulvarı’nın trafik yoğunluğunu azaltmak için yapımına kısa bir süre önce başlanılan yeni bulvarın asfaltı dökülerek hizmete açıldı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte havaalanına gidiş-dönüşlerde önemli bir kolaylık sağlayacak.

 

ÇAYDAÇIRA MAHALLESİNE YENİ BULVAR

Şehrimizin en hızlı gelişen ve nüfusu itibarıyla en kalabalık yerleşim yerlerinden olan Çaydaçıra Mahallesini Keban Yoluna bağlayan bulvardaki çalışmalar da tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde asfalt serimi tamamlanarak hizmete sunulan yeni imar yolunda, orta refüj ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

 KANAL BOYU PROJESİ İLE YENİ CAZİBE MERKEZLERİ

Kanal boyu projesinin 3.etabını oluşturan ana bulvar ile aynı güzergâhtaki Rekreasyon Projesi’ne ilişkin çalışmalar da devam ediyor.

3 bin metre uzunluğundaki kanal boyunda yapılacak çalışmalar ile Ulukent, Kırklar, Sanayi ve Salıbaba mahallelilerinde yeni cazibe merkezleri oluşturulması hedefleniyor.