ŞEHİRDEN BAHÇEYE KAÇIŞ

ÖNCE DEPREM, ARDINDAN KORONAVİRÜS… HER İKİ FELAKETTE DE BİRÇOK İNSANIN KOŞTUĞU MEKÂNLAR BAHÇE EVLERİ VE KÖYLER OLDU. 'EVDE KAL' ÇAĞRISININ BUNALTTIĞI İNSANLARIMIZ ŞİMDİLERDE ŞEHRE YAKIN BİR ARAZİ VE BAHÇE ALMAK İÇİN EMLAK SİTELERİ VE  ARAZİ SATIŞLARI İLE İLGİLENEN YAKINLARINA BAŞVURUYORLAR

 ŞEHİRDEN BAHÇEYE KAÇIŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İlimizde; önce 24 Ocakta yaşanan deprem ardından da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde hızla yayılan koronavirüs salgını dolayısıyla insanlar hem güvenli bina hem de tabiatta rahatlıkla çıkıp gezebilecekleri alanlar elde etme yolunda plan yapmaya başladılar.

 

EMLAK TERCİHLERİ DEĞİŞTİ

Deprem ve ardından Koronavirüs salgını sonrasında vatandaşın emlak tercihleri de değişti. Daha önce şehrin gözde ve güzide semtlerinde ev ve gayrimenkul almak isteyenler, deprem ve özellikle koronavirüs salgının ardından ya bahçeli ve dubleks bir ev ya da şehre yakın bölgelerde arazi ya da hazır bahçe almak için harekete geçtiler.

 

ŞEHRE YAKIN, ŞEHİR SORUNLARINDAN UZAK

Depremde tüm hemşerilerimiz yaşadığı ve hala birçoğumuzun etkisinden kurtulamadığı korku ve panik, yıkılan evler ile son haftalarda korona virüs önemlerinin eve kapattığı insanlar, bu durumdan kurtulmanın tek çaresi olarak şehre yakın ancak şehrin bilindik tüm sorunlarından uzak olarak yaşayabilecekleri bahçeli bir ev hayalini kurmaya başladılar.

İŞTE GÖZDE YÖRELER

Elazığ’da bu şartları taşıyan en avantajlı bölgeler ise;  Cip köyü, Keban Yolu, Baskil Yolu, Hankendi Civarı, Pertek yolu, Diyarbakır Yolu, Bingöl yolu, Yeniköy sırtları, Meryem Dağı ve Beyyurdu sırtları, Yazıkonak, Yurtbaşı, Akçakiraz, Kuyulu, Şintil, Altınçevre, Uluova’nın tüm köyleri,  Sarıyakup, Yemişli, Tohumlu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

500 METREKARE BİLE YETERLİ

Elazığlıların bugünlerde en çok araştırıp talipli olduğu araziler için aradığı ilk şart şehre yakınlığı, ikincisi ise o bölgede yeraltı suyunun çıkıp çıkmadığı.

Bu şartları sağlayacak bir bölgede 500 metrekare bir arazinin bile kendi hayallerini gerçekleştirmeye yeteceğini, 100 metrekare bir evle birlikte 400 metrekarelik bir bahçenin de  kendilerine yeteceğini ifade eden vatandaşlar, güvenli bir şekilde doğada yaşamanın kendilerini daha sağlıklı yapacağını ifade ediyorlar.

FİYATLAR ARTTI

Deprem ve koronavirüs öncesi normal fiyatlarda satılan gayrimenkullere olan talep fiyatlara da yansıdı. Geçtiğimiz yıllara oranla fiyatlarda yüzde 20’lik bir artışın olduğunu ifade eden emlakçılar, buna rağmen kendilerine olan talebin oldukça arttığını ifade ediyorlar.

EŞ-DOST DEVREDE

Şehre yakın bir bölgede ev ve bahçe yapmak isteyenler emlakçılarla birlikte yakın dost ve arkadaşlarını da arayarak arazi araştırması yapıyorlar. Özellikle bahçesi olanları arayarak kendi bahçelerinin yakınlarında satılık arazi ve bahçe olup olmadığını araştıran birçok hemşerimizin uygun bir alan bulduklarında satın almaya karar verdikleri de gözlemleniyor.

TAPU YERİNE KAPORA

Sosyal izolasyon sebebi ile tapu işlemlerinin yapılmadığı bu günlerde aradığı mevki ve fiyatta araziyi bulan hemşerilerimiz, bu alanı elden kaçırmamak için kapora  vererek araziyi garanti altına alıyor.

KAÇIŞ DEVAM EDECEK

Deprem ve koronavirüsle rutin hayatı ve beraberinde psikolojisi bozulan, uzun süreden beri dört duvar arasında kalmaktan kaynaklı ruhsal sorunlar sebebiyle tabiata kaçmayı ve burada en azından hafta sonları huzur içinde yaşayıp doğa ile  uğraşabilecekleri ortamlar oluşturma yönünde başlayan şehirden kaçış olgusunun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten uzmanlar, bu durumun aslında köyü keşfetmeyle birlikte küçük çaplı da olsa organik üretimi de getireceği için hem psikolojik hem de sağlıklı bir hayatın kapısını açacağını ifade ediyorlar.