ŞEHİR HASTANESİNDE DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Sunduğu kaliteli sağlık hizmetlerinin yanısıra sosyal çalışmalar da yapan şehir hastanesinde 'Dünya Prematüre Günü'etkinliği düzenlendi.

ŞEHİR HASTANESİNDE DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllar önce doğan prematüre bebekler ve ailelerini buluşturan etkinliğe Hastane Başhekimi Doç.Dr. Savaş Öztürk, Başhekim Yardımcıları, kurum yöneticileri, Fırat Üniversitesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Prof.Dr. Mustafa Aydın ile hastane çalışanları ve prematüre bebek aileleri katıldılar.

Düzenlenen etkinlikte hastanede daha önce doğan prematüre bebeklerin gelişim süreçlerini içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Konuklar tarafından ilgi ile izlenen sinevizyonda şuan büyümüş olan bebeklerinin fotoğraflarını gören aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Toplumsal farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Yeni Doğan Yoğun Bakım uzmanı Dr.Nihan Hilal Hoşağası “Prematüre doğan bebeklerin bakım ve tedavisinin nitelikli ve özel bir tedavi yaklaşımı gerektirdiğini vurgularken, hastanemizde bu hizmeti en iyi şekilde sunma gayreti içerisindeyiz. Gerçekten çok hassas bir tedavi yaklaşımı ve aile sıcaklığıyla bebeklerimizi tedavi ettiğimizi söyleyebilirim.”şeklinde konuştu.

Etkinliğe davetli olarak katılan ve prematüre bebeklerin bakımı ve tedavisinde tarihsel gelişimlerden bahseden Fırat Üniversitesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde görevli Prof.Dr. Mustafa Aydın “Prematüre bebeklerin bakımı ve tadavisinde çok büyük mesafe alındığını ve artık çok daha iyi ve profesyonel şartlarda hizmet verildiğini söyledi.

Tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde özel eğitimli çalışanlarıyla hizmet sunduklarını vurgulayan hastane Başhekimi Doç.Dr. Savaş Özürk ise”17 Kasım minik bebeklerimizin varlığını topluma hatırlatmak, sorunları hakkında tüm dünyada farkındalık yaratmak üzere ‘Dünya Prematüre Günü’ olarak kutlanıyor. Ülkemizde her yıl 150 bin bebek prematüre doğuyor. Doğum ağırlığı bin 500 gramın altındaki bu bebeklerin yaşatılması için özel eğitimli sağlık personeli ve onlara özel yoğun bakım ünitesi gerekiyor. Hayata pamuk ipliğiyle bağlı küçük melekleri yaşama tutunmasında yeni doğan bakım ünitesi doktorları ve hemşireleri büyük emek sarf ederek hayat kurtarıyor. Aileler için de büyük bir özveri ve çaba gerektiren bu süreç zorlu ve uzun bir dönemi kapsıyor. Hastanemiz yenidoğan yoğun bakım ünitesi de son sistem cihazları ve özel eğitimli personelleriyle sadece ilimiz değil tüm bölgemize dünya standartlarında hizmet ediyor. Büyük bir özveri gerektiren ünitemizde çalışan yenidoğan yoğun bakım ekibimize ve bu etkinliği hazırlayan ekibimize teşekkür ederim. Toplantımıza katılan ailelerimize de gösterdikleri ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.