ŞEHİR HASTANESİ GİBİ OLMASIN

   Hemşehrimiz hızlı çıktı, Elazığ Polis Okulu 2019 yılı yatırım programına alındı. Elazığlılar ise yeni polis okulunun Güney Çevre Yolu üzerinde belirlenen uygun bir yerde yapılmasının daha uygun olacağını  ifade etti.

ŞEHİR HASTANESİ GİBİ OLMASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki binaların çürük olması nedeniyle zaman zaman kapanması gündeme gelmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Elazığlı Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın atanmasıyla birlikte somut adımlar atılmaya başlandı. Aktaş, Kurban Bayramı'nda kendisi Polis Eğitim Merkezi'ni incelemiş ardından da yenisinin yapılması için gerekli talimatları vermişti, şimdi ise yer tespiti yapıldığı öğrenildi.

  2019 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yakından takip ettiği ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın ilgilendiği Polis Okulunun yeniden yapılması için 2019 yılı yatırım programına alındığı öğrenildi. Yeniden yapılacak Polis Okulu için gerekli çalışmaların ise titizlikle yürütüldüğü öğrenildi

YER TESPİTİ YAPILIYOR

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu Polis Akademisi Başkanlığı'ndan üst düzey görevlilerin Elazığ'a geldiği ve yeni yapılacak Polis Okulu için belirlenen yerleri incelediği alınan bilgiler arasında yer aldı.

Yerinde mi yoksa Güney Çevre yolu veya Malatya yolu üzerinde belirlenen arazilerden birinde mi yapılması konusunun tartışıldığı öğrenildi. Elazığlılar ise yeni polis okulunun Güney Çevre Yolu üzerinde belirlenen uygun bir yerde yapılmasının daha mantıklı olacağını  ifade etti. Polis Okulunun eski yerinin kent merkezinde kalmasının ve atış poligonu sıkıntısı yaşanmaması için en uygun yerin Güney Çevre Yolu üzeri olduğunu dile getiriyor .