Şehidimizin Adı Ölümsüzleştirildi

Tamer ÖREN - Elazığlı şehitlerimizden   Şehit Polis Vedat KILINÇARSLAN'ın adı okuduğu okula verilerek ölümsüzleştirildi.

Şehidimizin Adı Ölümsüzleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

21 Ekim 2015 tarihinde  Bingöl’ün Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken görev esnasında trafik kazası sonucu şehit olan  polis memuru  Vedat KILINÇARSLAN’ın adı mezun olduğu Yazıkonak İlkokuluna verilerek ölümsüzleştirildi. Şehidimizin adının okula verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü  Feyzi GÜRTÜRK, Elazığ İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet AYSU,  şehidin annesi Saadet, babası Osman, eşi, oğlu Numan Berkay, şehidin kardeşleri ve vatandaşlar katıldı.  Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan programda şehidimiz hayat hikayesinin okunması ve hazırlanan slayt gösteriminin izlenilmesiyle konuşmalara geçildi.  Şehidin arkadaşı olması nedeniyle konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşayan Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ “Burası eskiden ortaokuldu ve bende bu okuldan mezunum. Burada şehit köşemizi oluşturduk. Şehidimiz Vedat Kılınçaslan’ın adını yaşattığımız için çok duyguluyum.  Ayrıca bir diğer Şehidimiz Arif GÜNEŞ’in adına da çok programlı lisemizde  yaşatacağız” dedi.

“Bu okullardan nice Vedat kardeşimiz gibi değerlerin yetişmesini istediğini söyleyen Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM “ Ölümü her gün düşünürsek yanlışa düşmeyiz. Her fani ölümü tadacaktır. Biz ölümü yeni bir hayat için bir kapı olarak görüyoruz. Yaşarken vatan ve millete faydalı olmak bilincinde hareket ederek ve de Allah’ın razı olduğu şekilde yaşam sürmeliyiz. İslam tarihi boyunca, herkes şehitlik makamına ulaşmak çabasında koşmuştular. Dolayısı ile o mertebeye ulaşanlar ne mutludur”diye konuştu.

Şehitlerimizin kendilerine sorumluluk yüklediğini söyleyen KALDIRIM “Biz kadirşinas bir toplumuz. Şehitlerimize millet ve devlet olarak seferber oluyoruz. Şehitlerimizin emanetlerini baş tacı yapıyoruz bu bizim asil görevimiz. Şehitlerimiz bize yüklediği ağır bir sorumluluk var. Bu da hedeflere olan dünyaya barışı ve huzuru götüren bir millet olarak çok çalışmalıyız. Herkes bulunduğu makamın görevin hakkını verecek. İnşallah arzulanan hedeflenen yüzyıllardır devam ettirdiğimiz dünya lideri olan,  dünya insanlığına hizmet götüren bir millet olma sorumluluğunu yerine getirelim. Bu sorumluluğu iyi taşıyıp ecdadımıza layık olalım” diye kaydetti.

 

Anne-babalardan evlatlarını iyi yetiştirmesini isteyen KALDIRIM “ Toplum olarak çocuklarımızı maneviyatı güçlü ve de dünyevi ilimlerde de iyi donanımlı bireyler yetiştirip toplumun hizmetine sunalım.  Bu okullarımızda yetiştirdiğimiz çocuklarım İnşallah vatanına milletine sahip olacaktır. Ülkemizde İnşallah huzur ve güven var. Dünyada bu denli kriz varken bile. Zamanı verimli kullanalım, Rabbim çalışanlarla beraberdir. Cumhurbaşkanımız dünde bir programda dünya üzerinde Türkiye’nin dünyaya insanlık götürdüğünü ifade etti.  Kimse kendini küçük görmesin. Bizler başarılı olarak ideallerimize ulaştıracağız. Öğretmenlerimiz kıymetli nesiller yetiştiriyorlar. Biraz hüzünlü oldu. Saadet annemize söylüyorum. İnşallah öbür dünyada Allah hepimizi kavuşturur.  Bizler hep birlikte şehitlerimizin adının nerede olacağını kararlaştırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Ezbere okuduğu Arif Nihat ASYA’nın  ‘Bayrak’ şiiri sonrası şehit polisimizin altı yaşındaki oğlu Numan Berkay  salondakilerden büyük alkış alarak  beğeni topladı. Programın yapıldığı alana konferans salonuna giderken şehit oğlu için yapılan panoyu gören şehidimizin annesi Saadet KILINÇASLAN fenalık geçirirken Saadet anne kendine gelene kadar  Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM yanı başından ayrılmadı.

Yazıkonak İlkokulu Müdürlüğü tarafından   şehidin ailesine şehidin fotoğraflarının bulunduğu resim çerçevesi hediye edilmesi ve plaket takdimlerinden sonra    düzenlenen program sona erdi.