SEÇMEN SANDIĞA  KÜSTÜ

ELAZIĞ MERKEZDE 241 BİN SEÇMENDEN SADECE 180 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİTTİ. SANDIĞA GİTMEYEN 63 BİN SEÇMEN İLE SANDIĞA GİDİP DE OYUNUN GEÇERSİZ OLMASINI SAĞLAYAN 20 BİN SEÇMENİN TEPKİSİ KİMEYDİ?

SEÇMEN SANDIĞA  KÜSTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçim sonuçları her açıdan değerlendiriliyor. Ak Parti’nin Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirleri kaybetmesi, birçok ilde de kıl payı kazanması olayını siyasi analistler değerlendirmeye devam ediyor.

CHP, Ankara’da net bir sonuçla büyükşehir belediyesini kazanırken İstanbul’da az bir farkla da olsa ipi göğüslemiş gibi gözüküyor.

Büyükşehirlerin kaybedilmesinde  birçok sebepler ortaya koyan siyasi gözlemciler,  her iki ilin kaybedilmesinde İYİ Parti ve HDP’nin desteğinin oldukça fazla olduğunu ifade ederken, MHP ve Ak Parti tabanının    ise ittifak adaylarına gerekli desteği vermediğini iddia ediyorlar.

 

ELAZIĞ SUSARAK TEPKİ VERDİ

Ankara ve İstanbul’ kaybeden Ak Parti ciddi bir oy kaybı yaşamış olsa ada Elazığ’daki seçimleri kazanarak Ak partinin hizmet bayrağını devam ettirecek. Ak Parti, Şahin Şerifoğulları’nın gayreti ve çalışkanlığı ile seçimlerden galip çıktı.

Elazığ seçim sonuçları açısından da yorumlanması gereken bir tablo ortaya koydu. Merkezde 241 bin 531   kayıtlı seçmen olduğu halde 63 bin seçmen sandığa gitmedi. Sandığa giden 180 bin seçmenin de 20 bin oyu  geçersiz sayıldı.

Sandığa gitmeyen ve gittiği halde oyunu geçersiz kılan seçmenin önemli bir bölümü Ak Partili. Değişik sebeplerle kızan, küsen ve gücenen Ak Partililer tepkisini susarak göstermiş oldu.

 

HER PARTİDE AK PARTİ OYU

31 Mart seçimlerinde Ak Partiye hiçbir partiden oy gelmezken Ak Parti tabanından MHP’ye, İyi Parti’ye, Saadet’e değişik düzeyde oylar gitti.  MHP adayı Prof.Dr.Bilal Çoban Karaçor bölgesindeki Ak Parti oylarını aldı. İYİ Parti adayı Ali Şekerdağ ise bölgesel oyları kendinde toplamayı bir miktar başardı.

 

KIRGINLIK NASIL DÜZELTİLECEK

Ak Partinin seçimleri kazanmasına rağmen şehirde ciddi bir kırılma yaşadığı ve çok dağınık bir resim ortaya koyması parti yöneticilerinin de gündeminde olacak. İl yönetimi, merkez ilçe, kadın kolları ve gençlik kollarından raporlar isteyecek ve ardından partinin akil insanlarıyla özel toplantılar yapılacak.

Raporlardan çıkan tavsiyeler ve atılması gereken hamleler belirlenecek.  Bu süreçten sonra 1994 ruhuna dönüş ve kendi tabanını yönelik gönül seferberliği başlatılacak. Bu çalışmalar yapılırken elbette Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kucaklayıcı ve her kesim tarafından takdir edilen sempatisinden de istifade edilecek.