SEÇMEN İRADENİN DIŞINDA İSİM İSTEMİYOR

Hükümetin kurulması için Anayasa'daki 45 günlük süre doldu

SEÇMEN İRADENİN DIŞINDA İSİM İSTEMİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetin kurulması için Anayasa'daki 45 günlük süre doldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki süreçte seçimin yenilenmesi yetkisini kullanabilecek.

Şimdi her Türk vatandaşı yapılacak erken seçimde listelerde radikal değişiklik bekliyor.

Elazığ seçmeni yine listeler yapıp listeler bozuyor. Kimine göre liste değişmeli, kimine göre ise listeler değişmeden aynen seçime girilmeli.

Evet partiler aday anlayışını yeniden gözden geçirecek.

Lakin Elazığ ‘da ki aday profilini hatırlamak amacıyla, şöyle bir geriye dönüp analiz yapacak olursak,

MHP ‘nin aday profili gayet net ve berrak. Yapılacak seçimde Yavuz Temizer yeniden listenin başı görünüyor.

CHP yine her zamanki gibi. Listeye konulan adaylar ”Küçük dağları ben yarattım” diyen politikacılarla dolacak. Özet olarak CHP Elazığ ‘da kimi getirirse getirsin boş. Çünkü, iki yüzlülük, fitne fesat, adam satmanın bol olduğu bir parti.

HDP de aday profili çok önemli. Çatışmalar devam ederken HDP 7 Haziran da aldığı oyun altında düşebilir. Orhan Demirbağ sakin ve temkinli bir yapısıyla CHP ve Ak partinin oylarını almış, çatışmadan uzak uzlaşmacı bir tavır sergilemişti.

Ak Parti de ise sular durulmuyor. İl yönetiminin yetersiz kaldığı iddiaları ve aday seçiminde iradenin dışında bir ismin getirilmesini Elazığ hazım edemeden erken seçimle karşı karşıya.

Ak Partinin birinci sıra adayı Av. Şuay Alpay hakkında bir takım çevreler tarafından çıkarılan mesnetsiz, çirkin iftira kampanyaları tutmadı.

Şuay Alpay, Söyleneni dinleme nezaketine sahip, anlayışı keskin, güler yüzlü, yerinde celdigerenebilen. Dostluğundan hiç kimsenin şüphe duymadığı, Ak Parti içinde yeni olmasına rağmen sözü dinlenebilen kıvrak zekası ile ülke meselelerine hakim birisi. Elazığ’ın sorunlarını ile ilgilenen Hem bireysel çalışmaya, hem de kolektif çalışmaya açık, siyasette “Küçük dağları ben yarattım” diyen politikacı modundan uzak, kısacası Edep, haya ve iffet sahibi bir politikacı.

Ak Partinin ikinci sıra adayı Metin Bulut ise, genç dinamik hırslı, şehrin meselelerine hakim, genç ile genç. Yaşlı ile yaşlı, yaşadığı mekanın değerini bilen genç neslin farklı bir siyasi yüzü.

Ak Partinin üçüncü sıra adayı Prof.Dr. Serpil Bulut ise seçildikten sonra eskisi gibi suratı turşu satanlardan olmadı. Sanıldığı gibi kindar değil, kendini seçildiği illin kralı gibi görmedi. Lakin iradenin dışında geldiği için şehirde hdigera homurdanmalar devam ediyor.

Kısaca AK Parti de diğer partiler gibi adaylarını yeniden gözden geçirecek gibi geliyor.

Özet olarak, Elazığ seçmeni yapılacak seçimde Şehrin adaylarını iradenin işaret ettiği isimlerden oluşmasını bekliyor. Bilgili,cesur kabiliyetli, hikmetli ve güzel bir üslub sahibi Milletvekili resmi şehre çok şey kazandıracak.

 Selam ve Dua ile.