SEÇİMLER İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLİYOR

Erol KARA/Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murad Atmaca,''Seçimlerin belirsizlik ortamı nedeniyle insan sağlığı üzerinde bir kaygı oluşturduğunu belirterek, İnsanlar çok fazla özdeştirip beklentiler karşılanmadığı zaman bu çok fazla ciddi öfke nöbetlerine yol açabiliyor.'' dedi.

SEÇİMLER İNSAN SAĞLIĞINI ETKİLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimler Demokrasinin bir parçasıdır diyen Prof.Dr. Murad Atmaca,’’Maalesef ülkemizde son dört yılda sık seçimlerle karşılaşmak zorunda kaldık.Seçimler insan sağlığı üzerinde kaygı ve belirsizlik yarattığı için çok fazla ciddi öfke nöbetlerine yol açabiliyor.’’dedi.

ANKETLERİN BİRBİRİNİ TUTMAMASI KAYGIYI ARTIRIYOR

Atmaca, ”Seçimlerin insan sağlığını etkileyen faktörlerdin birincisi belirsizlik, yani uzun bir süre belirsizliğin uzun sürmesi insan sağlığını maalesef olumsuz etkiliyor, heyecanlandırıyor. Sinir sistemini uyarıyor ve kaygı ortaya çıkarıyor. Çünkü sürecin sonunda ne olacağını bilmemek kaygıyı ortaya çıkarıyor. “dedi.

Seçimlerde anket şirketlerinin yaptıkları anketler arasında ciddi uçurumlar olması kaygıyı daha da fazla artırabiliyor şeklinde yorumlayan Murad Atmaca,” Belirsizlik insan için önemli bir kaygı kaynağı. Belirsizliği yaşamak kaygıyı ortaya çıkarıyor. Zaten toplumsal olaylarda da sonucunu beklediğimiz olaylarda,netleşemeyen konularda insanlar ciddi anlamda kaygılanır. İnsan net ve belirliliği benimser. İkincisi kişiler partilerle kendini çok fazla özdeştirebiliyor. Bu da kaygıyı artıran diğer bir unsur. Bu da insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerden biri. İnsanlar kendi tuttuğu parti kazandığında,beklentiler karşılanmadığı zaman bu çok fazla ciddi öfke nöbetlerine yol açabiliyor. “ dedi.