SEÇİM VAR ADAY YOK

2019 YILINDA HEM YEREL HEM MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ OLMASINA RAĞMEN SİYASİ CENAHTA HERHANGİ BİR HAREKETLENME GÖRÜNMÜYOR

SEÇİM VAR ADAY YOK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Herhangi bir erken seçim olmaması halinde 2019 yılı Mart ayı içerisinde yerel seçimler, Kasım ayı içinde de milletvekili seçimleri yapılması gerekiyor.

Seçimlere kısa bir süre kalmasına rağmen aday adayı olmak isteyenlerin kendilerini öne çıkarmaktan çekinmeleri ve herhangi bir kulis çalışması yapmamaları dikkatlerden kaçmıyor.

 

SİYASETE İLGİSİZLİK Mİ?

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de siyasete girmeyi düşünen isimlerin şimdilik kendilerini göstermeme ve isimlerinin konuşuluyor olmasından dolayı yıpranmama adına çekindikleri iddia ediliyor.

Geçmişte siyaset düşünüp belediye başkanlığı ve milletvekilliğine aday olmayı planlayanlar aylar öncesinden çalışma yaparken 2019 seçimleri için herhangi bir ismin öne çıkmaması anlamlı bulunuyor.

 

ÖNCE YEREL SEÇİMLER

2019 yılının seçim maratonu, Mart ayında Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyelikleri, İl Genel Meclisi Üyelikleri ve Muhtarlık seçimlerinin yer alacağı yerel seçimler ile başlayacak.

Elazığ genelinde değişik görevlere yaklaşık 900 kişinin seçileceği bu seçimleri en çok anlamlı kılan muhtar ve belediye başkanlığı seçimleri olacak.

 

MUHTAR ADAYLARI TETİKTE

İlimizde en hararetli ve tartışmalı seçimler köy ve mahalle muhtarlık seçimlerinde yaşanıyor. Birçok aday mahalle ve köyde muhtar olmak içim kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Geçmiş yıllarda çok da önemli görülmeyen muhtarlık makamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği özel bir değer ve özlük haklarında ve maaşlarındaki artışlar sebebiyle daha önemli ve etkin hale geldi.

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI SESSİZ

2019 Mart ayı içerisinde vatandaşın en çok ilgi duyduğu seçimlerden biri de belde, ilçe ve il belediye başkanlık seçimleri. Şehrimizde bulunan Arıcak ilçesi Bükardi beldesi,  Arıcak ilçesi Erimli beldesi, Arıcak ilçesi Üçocak beldesi,  Palu ilçesi Beyhan beldesi, Karakoçan ilçesi Sarıcan beldesi ile merkez ilçeye bağlı   Akçakiraz ,  Mollakendi, Yazıkonak ve  Yurtbaşı olmak üzere 8 beldede seçim yapılacak.

Arıcak, Ağın, Alacakaya,  Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Keban, Palu, Sivrice ve Maden ilçelerimizde de Mart ayında belediye başkanlık seçimleri yapılacak.  İlçelerde belediye başkanlık yarışının da oldukça çekişmeli geçtiği ancak ilçelerde parti ile birlikte adayın da seçilmesinde önemli bir rol oynadığı biliniyor.

 

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Elazığ Belediye Başkanlığı seçimleri de genelde Ak Parti ve MHP arasında geçen ama genellikle Ak Partinin üstünlüğü ile sonuçlanan bir seçim geçmişimiz var. MHP’den önemli oranda bir kopuş olduğu ve parti tabanının önemli bir oy kitlesinin İYİ partiye kaydığı düşünülürse, MHP’nin yarıştan geri kaldığı gerçeği  sıklıkla dillendiriliyor.

 

AK PARTİ TARTIŞMASIZ ÖNDE

Yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti adayının önemli bir farkla seçimleri alacağı ifade edilirken, bu sonuçta adayın da rolü önemli olarak görülüyor.

Ak Parti Belediyeciliğinin en somut hizmetlerini 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ortaya koyan ve ulaşımdan altyapıya, alt ve üst geçitlerden devasa mesire alanlarına, çöpten enerji üretim tesislerinden 15 Temmuz spor salonuna, cip mesire alanından sosyal ve kültürel faaliyetlere birçok hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Ak Parti’de rakibi olacak isimlerin işi zor gözüküyor.

 

2014’DEN BUGÜNE GELİŞEN VE DEĞİŞEN ELAZIĞ

Başkan Yanılmaz,  2014’ten 2018’e şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışma seferberliğiyle devasa bulvarlardan, altyapıya, kent estetiğinden sosyal projelere, sportif faaliyetlerden kültürel çalışmalara, tarihi dokudan çevresel yatırımlara şehri geleceğe hazırlıyor.

2017 yılını şantiye belediyeciliği yılı ilan eden Başkan Yanılmaz yönetimindeki Elazığ Belediyesi,  üç katlı ve 6 ana bulvarı birbirine bağlayan Orduevi Katlı Kavşağını , İstasyon Altgeçidini, şehri kuzeyden kuşatan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarını  tamamlayarak  hizmete sundu. Yeni bulvarlar ve yol genişletme çalışmalarıyla da şehre yepyeni bir vizyon kazandıran Elazığ Belediyesi, dört yılda toplam 6.590.647 metrekare asfalt serim çalışmasıyla her yıl rekorunu kırmaya devam ediyor. 

Elazığ'da yaşayan her bir birey için daha kaliteli bir yaşam alanı oluşturma hedefiyle çalışmalarında hız kesmeyen Elazığ Belediyesi, şehrin doğusunu kuşatan ve inşasında sona yaklaşılan Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatacak olan Doğu İmar Yolları, Şehri Güneyden kuşatan Güney İmar Yolu’na ek olarak Tofaş Kavşağı Altgeçidi, Çimento Kavşağı Altgeçidi ve Hazardağlı Kavşağı Üstgeçidi çalışmalarını da sürdürüyor.

DAHA DONANIMLI OLMASI GEREK

2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Elazığ Belediye Başkanlığını düşünen isimlerin, geçmiş belediye başkanlarının hayata geçirdikleri hizmetlere oranla 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde kat be kat hizmeti hayata geçiren Mücahit Yanılmaz’dan daha projeci, daha aktif ve daha çok şantiyeci olması gerekiyor. 2014 yılında göreve geldiğinde enkaz edebiyatı yapma yerine, muhaliflerin tüm engellemelerine rağmen zor şartlarda birçok hizmeti hayata geçiren Yanılmaz’a rakip olabilecek herhangi bir isim görünmüyor.