SEÇİM KIRAN KIRANA

ÜÇ SİYASİ PARTİNİN KIYASIYA YARIŞTIĞI YEREL SEÇİMLERDE İPİ KİM GÖĞÜSLEYECEK?

SEÇİM KIRAN KIRANA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Erkan BAY

31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken siyasi partiler ve adayları çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ismi açıklanarak Ak Parti Adayı Şahin Şerifoğlu ile MHP adayı Prof.Dr.Bilal Çoban’ın ardından ittifak adayı Ali Şekerdağ’ın da sahaya inmesiyle yarış iyiden iyiye kızıştı.

 

SEÇİM ÜÇ KUTUPLU

İlimizde bugüne kadar Ak Parti ve MHP arasında iki kutuplu olarak giden seçimler, Ali Şekerdağ’ın İYİ Parti, CHP ve muhtemelen HDP’nin de desteği ile  seçim üç kutuplu olarak gidecek gibi.

Ak Parti Adayı Şahin Şerifoğlu’nun gençliği, sempatikliği ve parti desteği, Bilal Çoban’ın uzun süreli saha çalışması ve Belediye Hastanesi gibi  kapalı kutu  projeleri dikkat çekerken, iş dünyası ve ittifakı meydana getiren partilerin sabit oyları ile bölgesel oyları arkasına alan Ali Şekerdağ’ın kıyasıya mücadeleye sahne olacak seçimlerin oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor.

 

ADAYDAN ZİYADE SİYASİ ATMOSFER

31 Mart yerel seçimlerinde adaylarla birlikte siyasi konjonktürün de önemli olduğunu vurgulayan siyasi gözlemciler, bu süreçte yıldızı parlayan partilerin MHP ve İYİ Parti olduğu, Ak Parti’nin metal yorgunluk yanında iktidar yıpranmışlığının da etkisiyle bir miktar oy kaybı yaşayacağını ifade ediyorlar.

 

AK PARTİ SEÇMENİ GİZLİ

Geçmişten bugüne seçim süreçlerinde sokaktan ziyade evde olan ve siyasi etkinliklere katılmayan parti kitlesine sahip olan Ak Parti, bu seçimlerin de en favori partisi konumunu koruyor. Aday Şerifoğulları’ı şimdilerde  klasik seçim argümanlarını ve ziyaret trafiğini uygulamaya devam etse de önümüzdeki günlerde daha profesyonel ve etkin bir propaganda sürecine girmesi bekleniyor. Şehre dair projeleri de merak edilen Şerifoğulları’nın  gönül belediyeciliği motifiyle seçime gitme eğilimi ortaya koyduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, bunun çok da yeterli olmayacağı bu sebeple proje bazlı söylemleri de ifade etmenin zamanının geldiğini belirtiyorlar.

 

MHP HEYECANLI

Bu seçimlerin en  heyecanlı Partisi MHP gibi gözüküyor.Genel merkez tarafından aday olarak açıklanan Prof.Dr.Bilal Çoban, öteden beri sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman dillendirdiği projelerle  ve  son olarak Belediye Hastanesi vaadiyle  halk arasında dikkat çeken ve tartışma konusu olan Prof.Dr. Çoban,çalışmalarına devam ediyor.

MHP Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Bilal  Çoban’ın açıkladığı projelerin halkta karşılığının olup olmayacağı  merak edilirken,ilerleyen zamanlarda MHP’nin saha çalışmalarına daha fazla ağırlık vermesi bekleniyor.

 

İYİ PARTİ SÜRPRİZ YAPABİLİR

Seçimlere iki partinin ittifak adayı ile girecek olan ve bir kısım bölgesel oylarla seçimin üçüncü favori partisi olan Ali Şekerdağ’a geçtiğimiz seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olan ve az bir farkla milletvekili seçilemeyen Ali Özcan’ın da destek vereceği iddia ediliyor.

Sağ seçmen üzerinde olduğu gibi CHP ve HDP’nin bazı kesimlerinde de etkili olan Özcan’ın bu gayreti Şekerdağ’a seçimi kazandırabilecek bir destek olacağı iddia ediliyor.