SAYIN BAŞBAKANIMIZI HEYECANLA BEKLİYORUZ

21 Ekim 2017 Cumartesi günü Elazığ'a gelmesi beklenen ve ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları ile istişare toplantısı yapacak olan Başbakan Binali Yıldırım'ın ilimizde heyecanla beklendiğini belirten Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, 'Sayın Başbakanımızın gelişi ile Elazığ tarihi günlerinden birini yaşayacaktır' dedi.

SAYIN BAŞBAKANIMIZI HEYECANLA BEKLİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞBAKANIMIZDAN MÜJDELER BEKLİYORUZ

 

Başbakanın Elazığ programını değerlendiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Sayın Başbakanımız programında önemli bir değişiklik olmaması halinde 21 Ekim 2017 Cumartesi günü ilimizde sivil toplum kuruluşları ile birlikte olacaklardır. Sayın Başbakanımızı ülkemizin çok yoğun gündemine rağmen ilimizde ağırlayacak olmamız iş dünyası olarak bizleri heyecanlandırmakta ve sevindirmektedir. Çünkü Sayın Başbakanımız verdiği sözün arkasında duran, klasik siyasetçi portresi dışında, günübirlik popülist söylerlere ihtiyaç duymayan gerçek bir devlet adamıdır. İlimizin Cazibe Merkezleri kapsamında dışında kalması ve Teşvik Yasasındaki mağduriyetini dile getirmemizin ardından bu çok önemli iki hususu anında çözüme kavuşturmuştur. Elbette önceliğimiz ülkemizin birlik ve bütünlüğü halkımızın huzur ve güvenliğidir. Sınırlarımızda yaşanan ve dünyanın gözünün önünde cereyan eden gelişmeler ulusal güvenliğimizi tehdit eder boyutlara ulaşmış ve hükümetimiz gerekli önlemleri alarak sorunun yerinde çözünü noktasında sınır ötesi tedbirler geliştirmektedir.Sınırlarımızda yaşanan savaş ve terör olaylarıyla mücadele öncelikli gündemimiz olmasına karşın hükümetimiz özellikle ekonominin rayına oturması ve iş dünyasının beklentileri noktasında da çok önemli çalışmalar ve tedbirler geliştirmektedir. Bunlardan en önemlilerinden birisi ise Cazibe Merkezleri Programıdır.

 

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR

 

2017 yılı başında müracaatların alındığı ve ilk desteklerin 2017 yılı içerisinde yapılacağı açıklanan Cazibe Merkezleri Programı Elazığ başta olmak üzere 23 il için çok önemli bir fırsattır. Bu desteklerden ilimizin yararlanması noktasında Valiliğimiz öncülüğünde yapılan ve Oda olarak bizlerin de katıldığı çok önemli girişimler neticesinde 300’ün üzerinde bir müracaat olmuş ve programa gösterilen bu yoğun ilgi nedeniyle İlimizde ikinci OSB kuruluş çalışmalarına da start verilmiştir. Programa müracaatta bulunan iş adamlarımız zaman zaman bizleri arayarak desteklerin ne zaman başlayacağını sormaktadırlar. Ancak talep makamı olan Odamızın uygulama noktasında bir görev ve sorunluluğu bulunmamaktadır. İşte Sayın Başbakanımızın Elazığ ziyaretinde müjdesini paylaşmasını beklediğimiz en önemli konulardan biri de bu husustur. Yine Sayın Başbakanımızdan hızlı tren projesi, sulama projeleri, kentsel dönüşüm ve serbest bölge gibi Elazığ için büyük önem taşıyan kalkınma projeleri hususlarında işlerin hızlandırılması ve yatırım programlarına dahil edilmesi müjdelerini bekliyoruz” dedi.