SAVCI EKREN, İKİ ÖRNEK KİTABA İMZA ATTI

Nisa Yılmaz/Maden ilçesinde 2003-2006 yıllarında Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan ve şu an İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığını yapan aslen Asım Ekren, iki örnek kitaba imza attı.

 SAVCI EKREN, İKİ ÖRNEK KİTABA İMZA ATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Haberlere karşı yasal haklar’, ‘Doktor ve sağlık ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hukuki boyutları ve sonuçları’ adlı iki kitap, Aristo ve Filiz Yayınevilerinde çıktı.

‘Haberlere karşı yasal haklar’ kitabı özetleyen Cumhuriyet Savcısı Ekren: “Kitap daha çok pratiğe yöneliktir. Dağınık ve birazda anlaşılması ve farklı yorumlara neden olan mevzuat bir araya getirilmiştir. Kişi ve kurumlarla ilgili çıkan gazete, dergi, radyo, televizyon, internet haberlerine karşı kişilerin veya resmi veya özel kurumların yasal hakları, başvuru yolları süreleri ile dikkat edilmesinde yararlı görülen hususlar ele almıştır. Kamuoyunca bilinen kişi veya kurumlarla ilgili habercilik uygulamaları ve gazeteciler ya da haberciler yönünde ise yapılan şikayetlere, tazminat davalarına karşı ileri sürülebilen basın özgürlüğü argümanları işlenmiştir. Kitapta hakim, savcı, avukat, gazeteci, kurum yetkilileri ve hatta vatandaşlar da bireysel olarak rahatlıkla yararlanabilir.’’ dedi.        

 ‘Doktor ve Diş hekimi, Hemşire, ebe, hasta bakıcılara özgü suçlar’ adlı kitabı çıkaran Savcı Ekren, Kitapla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Uygulamadaki aksaklıklar ve bu yönde yapılan soruşturmalardaki hatalar gösterilmiş. Eski ve biraz da dağınık olan mevzuat bir araya getirilmiş. Doktor, diş tabibi, hemşire, ebe, hastabakıcı ve diğer sağlık personelinin özelikle cezai yönden yasal konumları gösterilmiştir. Bunların idari yaptırımı gerektiren eylemleri sıralanmıştır. Sağlık mesleği mensuplarına karşı gerçekleşen eylemler nedeniyle yapılan Soruşturmalarda sağlık kurumlarının yapması gereken usuli işlemler özetlenmiştir. Bu alanda yapılan yasal değişiklikler açıklanmıştır. Şiddet uygulayan kişilerin gözaltı veya tutuklanmaları, sağlık personelinden kaynaklanan haksız tarik örnekleri gösterilmiştir. Sağlıkçılara özgü ya da bunlar tarafından işlendiğinde cezası artan suçlar gösterilmiştir. Aydınlatılmış onam belgesi, adli rapor, başkasının kaşesini kullanmak, izinsiz-sahte doktorluk ya da diş hekimliği yapmak, sağlık kurumunu açmak suçlarına bakılmıştır. Yerleşik Yargıtay kararları olaylarla ilişkilendirilmiştir. Hukukçuların yardımcı kaynak olarak, doktor veya sağlık personelinin kolaylıkla anlayabilecekleri bir dil ile yazılmıştır.” dedi.                 

Ekren, kitaplardan kendi payına düşen gelirin yoksul öğrencilerin yararına harcanacağını ifade etti.