Şavaklılardan Afrin'deki  Mehmetçiğimize Anlamlı Destek

Tamer ÖREN - Şavaklılar Derneği Afrin'deki  Mehmetçiğimize  destek olmak amacıyla tulum peyniri gönderdi.

Şavaklılardan Afrin'deki  Mehmetçiğimize Anlamlı Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suriye’nin Afrin bölgesinde  bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı  YPG ile çatışan  Mehmetçiklerimize bir destek de  Şavak aşiretinden geldi. Elazığ Şavaklılar Derneği, Türkiye’de artık bir marka haline gelmiş ürettikleri tulum peynirlerinden yaklaşık bir tonunu  Zeytin Dalı Harekatı  kapsamında görevde olan   askerlerimize gönderdi.  Sınır ötesinde askerlerimizin vermiş olduğu mücadeleye destek olmak için aşiret olarak tulum peyniri gönderme kararı aldıklarını ifade eden Elazığ Şavaklılar Derneği Başkanı  Naim DOĞAN “ Kamuoyunun bildiği üzere aşiretimiz peynircilik ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Dolayısıyla aşiretimizin ismiyle özdeşleşen Şavak tulum peynirini yarın sabah namazından sonra yola çıkacak olan araçlarımızla Hatay’da ilgili yerlere teslim edeceğiz” dedi. 

Bu var olma ya da yok olma mücadelesidir

Sınır boyunda Mehmetçiğimizin büyük bir mücadele verdiğini hatırlatan DOĞAN “ Bu ülke hepimizin ülkesidir. Mehmetçiğimizin topraklarımız ve geleceğimiz için canla başla mücadele vermektedir. Karşımızda sadece çapulcu bir örgüt yok. Bunların arkasında büyük güçler var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “milli seferberlik ilan ediyoruz” derken esasında bu içi boş bir söz değildir. Dolayısıyla Türkiye’deki her vatandaşımızın teyakkuz halinde olması gerekiyor. Dolayısıyla bu var olma ya da yok olma mücadelesidir. Ya yüzyıllar boyunca köle olacağız  ve yahut da  özgür ve bağımsız bir ülke olacağız. Askerlerimizin vermiş olduğu mücadele kapsamında ülkemiz bağımsız hür bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İçimizdeki ihanet şebekeleri tek tek çökertildikçe ülkemiz daha da güçleniyor” diye konuştu

Coğrafyamızda zulmün had safhada olduğunu her tarafta Müslüman kanı akmakta olduğunun altını çizen DOĞAN “ Sınırımızda küçük bir İsrail ya da ABD devleti kurulmak isteniyor. Orada öyle bir devlet kurulduğu zaman her zaman ülke olarak biz bunun sıkıntısını yaşamış olacağız. Gittiği ülkelere huzur getireceğiz diye operasyonlar yapan ABD ve diğer Batılı ülkeler  hiçbir zaman huzur getirmemişler hep kan ve gözyaşı getirmişlerdir. Oluk oluk Müslüman kanı akmaktadır. Ülkemizin düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekatı  İnşallah yeni bir başlangıç olacaktır. Şavak aşiretimizin önceliği vatan, devlet, bayrak ve mukaddesattır. Bu uğurda aşiretimizin her bir mensubu yeri geldiğinde canını malını bu uğurda feda edecektir” diye kaydetti.