Sandıklardan Çıkan Oylar ile  Tutanaklar Birbiriyle Örtüşmüyor

Tamer ÖREN - İkinci merkez ilçe seçim kurulunda kullanılan oylar ile seçim  tutanakları arasında yüzde 90 oranında farklılıklar olduğunu belirten Av. Gökberk Osman AĞAOĞLU ' Sandıkların sadece yüzde 3-4'lük kısmı yeniden sayılmasına rağmen partimizin almış olduğu oylar artmıştır. 338  oy daha çıkarsa vekil bizimdir' dedi.

Sandıklardan Çıkan Oylar ile  Tutanaklar Birbiriyle Örtüşmüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran Seçimlerinin üzerinden 5 günlük süre geçti fakat; 5. vekilin hala hangi partiden gideceği resmi olarak belirlenmedi. Elazığ’ı temsil edecek 5 vekilden birinin kendi partilerinden olması gerektiğini savunan  MHP Elazığ il teşkilatı oyların yeniden sayılması için Elazığ Adliyesi önünde bekleyişini sürdürüyor. MHP’nin birçok ilçe seçim kuruluna yaptıkları başvuruları reddedilirken  avukatlar  il seçim kuruluna itiraz başvurusunda bulundu.

İl seçim kuruluna yapılan başvuru sonrası genel merkez tarafından Ankara’dan gönderilen avukat  yaşanan gelişmeleri  anlattı. Elazığ’da yaşanan seçim süreci nedeniyle  MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ’nin kendisini görevlendirdiğini söyleyen Av. Gökberk Osman AĞAOĞLU “Burada hukuka aykırılıkların, bir hak kaybının sona erdirilmesi adına Elazığ’a intikal ettik. İlçe seçim kuruluna  yapmış olduğumuz itirazların akabinde İl Seçim Kuruluna  müracaat etmek için burada toplandık” diye konuştu. 

İlçe seçim kurullarına yapmış oldukları başvuru süreçlerini anlatan AĞAOĞLU “Keban ilçe seçim kuruluna başvurumuz reddedildi. Devamında Baskil, Sivrice, Maden, Palu, Karakoçan, Arıcak ve Alacakaya ilçe seçim kuruluna yaptığımız başvurular reddedildi. Kovancılar da 5 sandığın açılmasına verildi. Yapılan sayımlarda cumhur ittifakına verilen 6 oyun Ak Parti’ye yazıldığı tutanaklarla sabit olmuştur. Çıkan bu oylar cumhur ittifakına verilen oyların   Ak Parti’ye  yazıldığı yönündeki iddiamızı desteklemektedir.  Kovancılar’daki 5 adet sandık hangi kritere göre açılmıştır, geri kalanlar hangi kritere göre açılmamıştır?  Birinci merkez ilçe seçim kuruluna yapmış olduğumuz başvuruda geçersiz oylara yönelik kabul edilip geçersizlere yönelik reddedilmiştir. Bu duruma akıl erdirmek mümkün olmamakla beraber  partimiz lehine  oyların geldiği sabittir.  ikinci sorumuz bu sandıkların açılması bu keyfiyet nereye dayanmaktadır?  Yine burada  açılan sandıklara beraber partimizin oy sayısı artmıştır. İkinci merkez ilçede ise; 40 sandık için sayım yapılmıştır.  Burası çok önemli !  Açılan sandıkların % 90’ında çıkan oy ile seçim sonuç tutanaklarına yansıtılan tutanaklar tamamıyla farklıdır.  Bu Elazığ’da yapılan seçimlerin ne derece sağlıksız bir ortamda yapıldığının icra edildiğinin kuvvetli bir göstergesidir” diye kaydetti.

 

Bir sandık var ki tam bir fiyasko, tam bir skandaldır !

Milliyetçi Hareket Partisi olarak haklarını  aramak ve  onu savunmak  için burada olduklarının altını çizen   AĞAOĞLU “  Bu kadar şaibeli, sağlıksız ve şüphe uyandırıcı bir ortamda bu denli veriler bizleri aşırı derecede rahatsız etmektedir. Bu sandıklarda bütün partilere yanlış yazılmıştır. Bu sadece MHP’nin değil bütün Elazığ’ın sırtına yük olarak vurup gelip burada  hakkını savunmak için gerekli bir savunmadır. Bunun için toplandık ve gerekeni burada yapıyoruz. İkinci merkez ilçede bir sandık var ki! Tam bir fiyasko, tam bir skandaldır. Sandıktan çıkan oylar ile tutanaklar karşılaştırıldığında hiçbiri birbirini tutmamaktadır. Biz sormak istiyoruz, bu neyin nesidir? Elazığ bunu hak etmiyor. MHP bunu kabullenemez. 340 bin oydan bahsediyoruz. 338 oy daha alırsak vekil bizim. Buradan açıklamak istiyorum. Oğuzhan DEMİR, MHP’nin milletvekilidir. Bu bizim gönlümde de böyledir, sandıklarda da böyledir. Toplamda yüzde 3-4  açılıp yeniden sayılan oylar var. 340 bin oyun yeniden sayıldığı nazar itibara alındığında buradan çıkacak sonucunu herkes kestirebilir” diye ifade etti.

AĞAOĞLU,   il seçim kuruluna yapmış oldukları başvurunun  Pazar günü 17.00’a kadar olumlu ya da olumsuz bir şekilde sonuçlandırması gerektiğini, olumsuz bir sonuç çıkması halinde konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaklarını ve haklarını orada arayacaklarını belirtti.