Şampiyon ve düşenler netleşti!

Elaziz Belediyespor'un da mücadele ettiği TFF 3. Lig 3. Grup'ta son hafta öncesi bir çok soru işareti cevabını buldu

Şampiyon ve düşenler netleşti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 3.Lig 3.Grup takımlarından Aydınspor 1923 ligin 33.hafta müsabakasında kendi sahasında ağırladığı Utaş Uşakspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Aydınspor 1923 Bölgesel Amatör Lig’e düşerken, Utaş Uşakspor şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi. 

TFF 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden ve ilk haftadan bu yana liderliğini sürdüren UTAŞ Uşakspor Aydın deplasmanından şampiyonlukla döndü. Binlerce taraftar takımını coşkuyla karşıladı. 

TFF 3. Lig 3. Grup'ta liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmayan UTAŞ Uşakspor, Aydınspor 1923 karşılaşmasından beraberlikle ayrıldı. Kırmızı siyahlılar ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibi Tarsus İdman Yurdu ile 4 puanlık farkını koruyarak şampiyonluğun müjdesini bir hafta erken verdi. 

İzmir Yolu’nda Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve yüzlerce Uşaklı tarafından karşılanan Uşakspor daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlarla buluştu. Uşaklılar şampiyonluk gününde önce taraftar için sahne alan Oğuz Yılmaz’la eğlenceyi doyasıya yaşadı. Ardındansa takımın gelmesiyle binlerce vatandaştan oluşan kalabalık büyük tezahüratlarla şampiyonluk sevincini paylaştı. Yediden yetmişe coşkulu bir taraftarın toplandığı kent meydanına, kırmızı siyah bayraklarını alan geldi. 

Zorlu mücadelelerden geçildiğini, ancak iki sezondur pes etmeden çalıştıklarını ve kente iki şampiyonluk hediye ettiklerini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bu başarıda pay sahibi olan herkesi tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz gün söz vermiştik. Allah'a şükürler olsun bugün ikinci lige çıktık. Bu gurur tüm Usak'ın. Biz bu şehrin sevdalısı olarak futbola sadece bir oyun olarak bakmıyoruz. İkinci lig demek şehrimizin tanıtımı, ekonomimizin canlanması demektir. Artık sporda marka olan bir şehrimiz var." diye konuştu. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.

OSMANİYE KALDI, ARSİN DÜŞTÜ!

Kırmızı – Lacivertli Temsilcimiz Elaziz Belediyespor’un mücadele ettiği TFF 3. Lig 3. Grup’ta Utaş Uşakspor şampiyonluğa ulaşırken Tarsus İdman Yurdu, Sultanbeyli Bld. ve Kızılcabölük play-off oynamayı garantiledi. Play-Off oynayacak olan son takım 34. haftanın ardından belli olacak. 51 puanı olan Kırmızı – Lacivertli ekibimiz, son haftaya en yakın takipçisi Büyükçekmece Tepecikspor’un 2 puan önünde girecek. İkili averajda B. Tepecikspor’un önünde olan temsilcimiz Kızılcabölük deplasmanından alacağı 1 puan yeterli olacak.

TFF 3. Lig 3. Grup’ta Tekirdağspor’un ardından Aydınspor 1923 ve Arsinspor lige veda eden ekipler oldu. Cizrespor deplasmanında kritik bir galibiyete imza atan Osmaniyespor, lige tutunmayı başardı.