SALATALIĞIN HIYARLIĞI!

SALATALIĞIN HIYARLIĞI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda fiyatı en çok düşen sebze salatalık oldu. Pazarlarda 250 kuruşa kadar düşen salatalık, üreticinin tarladan toplayıp  araçla sebze haline getirip 15 ya da 20 kuruşa satma yerine bostan tarlalarının bozmasının ardından ekonominin arz-talep ilkesi  devreye girdi ve salatalık yeteri kadar pazara sürülmeyince birden bire fiyatı 3.5 TL’ye çıktı.

Geçen hafta ile bu hafta arasındaki fiyat uçurumunu gören vatandaş salatalığın yaptığı hıyarlığa razı oldu ama korkusu aynı akıbetin domatesin de başına gelme ihtimali.

Malum bu günlerde domates, pazarlarda 1 TL’ye alıcı bulurken üreticiden 50 kuruşa alınıyor. 50 kuruşa domatesi satan üretici bu fiyatla maliyetlerini çıkarma ve sebze haline kadar yaptığı ulaşım masraflarını da düşünerek domates tarlalarını da bozar ve traktörüyle sürerse yandı gülüm keten helva.

Sis siz olun salçalık domateslerinizi hatta dondurucuya atacağınız ya da konserve yapacağınız domatesleri şimdiden alın. Yoksa işimiz çürük  domates keskin bıçak hikayesine döner…