SAKA KUŞU İLİMİZE KONDU

SAKA KUŞU İLİMİZE KONDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkçemizi zengin yapan en önemli öğelerden biri de deyimlerimizdir. Onlarca cümle ile anlatamayacağınız duygu ve düşünceleri iki veya üç kelimeyle öyle güzel anlatırlar ki deyimlerimiz işte tam da bu dedirtir insana.

Devlet kuşu konmak deyimi, ummadığı, beklemediği bir nimete ya da varlığa kavuşmak anlamını taşıyor. Genelde de devletin yaptığı bir yatırım, bir tesisi, bir yol ya da bir kamu kurumundan dolayı şehrin ve şahısların kazanımlarını da ifade eden bu deyim Elazığ’a saka kuşu kondu şeklinde telaffuz edilir hale geldi.

Malum Saka Tekstil 3 bin 500 kişiye iş ve aş kapısı olan entegre tesisini hızla inşa ediyor. Geçtiğimiz cuma günü tanıtım toplantısı düzenleyerek yapacakları tesis hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yatırımlarını Elazığ’a yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Milletvekilimiz Metin Bulut da her şeyin Elazığ’ın 6. Bölge kapsamına alınmasıyla başladığını ve yatırımın şehrimize nasıl geldiğinin hikâyesini anlattı.

Kimler vesile oldu, teşvik yasasının çıkartılmasına, Elazığ’ın yıllar sonra da olsa 6. Bölge kapsamına alınmasına kimler katkı sundu, yatırımcılara Elazığ telkin ve tavsiyelerinde kim bulunduysa Allah hepsinden razı olsun.

Onların bu gayretiyledir ki bugün şehrimiz  entegre ve bir tekstil fabrikasına kavuşuyor. Bu kıvılcım belki daha da büyüyecek ve zamanla Elazığ bir Kahramanmaraş gibi tekstil üssü olacaktır.

Teşekkürler Ramazan Saka Bey ve Saka Tekstil yöneticileri ve teşekkürler bu çorbada tuzu olan herkes.  Bu birliktelikle nice saka kuşları başımıza konacak inşallah.