ŞAKA GİBİ!

ELAZIĞ'IN SORUNLARINI GÜNDEME GETİREREK İLGİLİ KURUMLARIN SİVİL BİR DURUŞLA DİKKATİNİ ÇEKMEK VE ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN KURULAN ELAZIĞ SİVİL TOPLUM KURULUŞU PLATFORMUNUN  ELAZIĞ'IN SORUNLARINI  KONUŞMAK  VE ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE ,KURUMLARA PLAKET VERMESİ TEPKİ İLE KARŞILANDI.

ŞAKA GİBİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Yıllar önce şehrin sorunlarını tespit ederek ortak akıl çerçevesi içinde çözümler ortaya koymak amacıyla kurulan ve bugüne kadar önemli başarılara imza atan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları, ilk kez amacının dışına çıkarak sivil duruşunu kaybetti ve kuruluş amacına çok aykırı bir programa imza attı.

 

AMAÇ NEYDİ YAPILAN NE?

Yaklaşık 10 yıl önce sadece şehrin ve şehri insanının çıkarlarını gözetmek ve varsa haksızlık ve yanlışlıkları en üst perdeden sivil bir duruş ve bağımsız bir bakışla haykırarak hakkı ve doğruyu savunmak amacıyla kurulan Elazığ STK Platformu, ilk kez çok eleştirilecek ve  varlık sebebini sorgulatacak bir programa imza atarak kendisine olan güvenin sorgulanmasına neden oldu.

 

YİMPAŞ, TEŞVİK, KURULTAY

Kurulduğu andan itibaren çalışma gurubundaki samimi ve gayretli isimlerin çalışmalarıyla geçmiş  yılların kangren olmuş sorunları,başta YİMPAŞ binası olmak üzere, ilimizin cazibe iller kapsamına alınması ve kalkınma kurultayı gibi önemli projeleri hayata geçiren Elazığ STK Platformu, son bir yılda şehirle ilgili ziyaretler ve göstermelik toplantılardan öte hiçbir  projeyi hayata geçiremediği gibi şehrin sorunlarına dikkat çekecek bir adımı da atamadı.

 

SORUNLAR HALI ALTINA

Geçen yılın STK Platformu açısından yapılan çalışmalarla şehrin neler kazandığı ve 2019 yılında yapılması planlanan çalışmaların ciddi bir muhasebesinin yapılması gereken bir toplantı düzenleyerek  diğer STK yönetimlerine yemek ikram etmek ve resmi kurum yöneticilerine hangi başarılar sebebiyle verildiği belli olmayan  plaketlerin  hem  platformun varlığına, kuruluş amacına ve bundan sonraki süreçteki güvenirliğine  gölge düşürdü.

 

MUHATAPLARA SORUNLAR İLETİLMEDİ

STK Platformunun toplantısında şehrin tüm siyasileri, kamu kurum ve kuruluşları, ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin bulunmasının fırsat bilinerek STK platformunun amaçları gereği sorunlar yerine karşılıklı övgüler  yapılması  ve bunun plaketlerle taçlandırılması şehir halkının da tepkisine neden oldu.

Vatandaşın tek sivil kuruluş ve özgür sesinin de problemleri gündeme getirmek ve çözülmeyen sorunlar ile ilgili kurumların gerekçelerini dinlemek yerine hiçbir başarı ortada yokken plaketle ödüllendirme seremonilerinin amacının  şehir yerine,  kişisel reklam yapma gayreti olduğu iddia edildi.

 

ŞEHİR HASTENESİ SORUNU KONUŞULDU MU?

Hemen her gün bir STK başkanının şehir hastanesindeki aksaklığı gündeme getirdiği, Emniyet Müdürlüğünün yeni yapılan binasının  çok yanlış yerde  yapıldığı, aynı şekilde defterdarlık yeni  binasının da aynı bölgeye yapılacak olması gibi şehrin ciddi yönetimsel sorunları varken bunu ilgililere hatırlatmak yerine bu sorunlarda başrol oynayan kurumlara ve bürokratlara plaket verilmesi STK’nın ruhuna aykırı bulunduğu gibi Elazığ’ın sorunlarına  duyarsızlık olarak değerlendirildi.

 

ELAZIĞ’I ELAZIĞLIYA TANITMAK

Şehrin sorunlarına çözüm bulunmadığı gibi tamamen kişisel reklam ve “Biz bunu da yaptık” düşüncesine  sığınan ve belli ki iyi niyetlerle ve şehrin çıkarları için kurulan STK platformuna sonradan dahil olan  zihniyetlerin bir yansıması olarak değerlendirilirken, tanıtımı yapılan derginin de Elazığ’ı  kendi şehir insanına tanıtmaktan öte hiçbir faydası olmadı.

 

STK ESKİ RUHUNA DÖNMELİ

Kuruluş amacından şahsi öne çıkma amacına  dönüşen STK platformunun yeniden fabrika ayarlarına dönmesi ve şov amaçlı etkinlikler yerine proje bazlı fikirlerle öne çıkmasının zamanının geldiğini ifade eden STK Başkanları, bu tür faaliyetlerin kendi itibarlarını da yok ettiğini belirtiyorlar.