ŞAHLANIŞ HAMLESİ

PANDEMİ SÜRECİNDE ARA VERİLEN İLÇE VE İL KONGRELERİNİ YENİDEN BAŞLATAN AK PARTİ'DE BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

ŞAHLANIŞ HAMLESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 yıldan beri yaşamın her alanında ve özellikle sağlık, eğitim, ulaşım, toplu konut, sosyal devlet anlayışını öne çıkaran önemli hizmetleri ile halkın gönlünde taht kurmayı başaran Ak Parti’de Başkan Erdoğan’ın talimatıyla büyük dönüşüm başlıyor.

2023 ÖTESİNE TAŞIYACAK KADRO

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partiyi 2023 yılı ve ötesine taşıyacak yeni ve heyecanlı kadrolarla yola devam edilmesi talimatını verdi.

“YASLANDIĞIMIZ MİLLETTİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi Cumhuriyetin 100'üncü yılına ve 2023 ötesine taşıyacak kadroların kurulmasını istediğini belirterek, "Bizim dostlarımız yani yaslandığımız yer milletin ta kendisidir. Bizim milletimizle gönül bağımız vardır " dedi.

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti teşkilatlarının hedeflerini ve gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KONGRELER BAŞLIYOR

Pandemi süreciyle askıya alınan ilçe ve il kongrelerinin yeniden başlayacağını belirten Kandemir şunları ifade etti.

“Temel yaklaşımımız şu: Halkın nabzını tutan, sahanın fotoğrafını net çeken, sorunları doğru teşhis eden, çözüm önerilerini ileten, tecrübeyle gençliğin buluştuğu bir teşkilat modeli. Hem yeni sosyolojinin yani toplumsal dinamiklerin okunması hem de yeni metotların uygulanması yönünde bir çabamız var.”

“DEVLETİ MİLLET İÇİN ÇALIŞTIRACAĞIZ”

AK Parti’nin sivil bir hareket olduğunu ifade eden Kandemir, “Devletleşmeden, devleti millete hizmet için çalıştırmaya devam edeceğiz. Vatandaş eleştirisi ve sitemi bizim için büyük bir nimet, AK Parti'ye duyduğu güvenin ve beklentinin göstergesi. Milletle kurduğumuz ilişkide hizmet odaklıyız.” dedi.

4 KONUDA BÜYÜK TEVECCÜH VAR

Vatandaştan 4 konuda heyecan verici dönüş takdir ve teşekkür aldıklarını belirten Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, bunların; Ayasofya, terörle mücadele, pandemi sürecinin yönetimi ve ekonomideki mikro dokunuşların günlük hayattaki karşılığı olduğunu ifade etti.

ÖZELLİKLİ BİR KONGRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine AK Parti'yi 2023 ve sonraki yıllara taşıyacak kadronun kurulması talimatı verdiğini ifade eden Kandemir, il ve ilçelerde halkın nabzını doğru yansıtan, toplumsal değerlerle, AK Parti'nin temel ilkeleriyle mutabık yörede tanınan ahlaklı, düzgün, heyecanı, vizyonu olan isimleri teşkilata kazandırmaya gayret ettiklerini belirtti.

AK Parti Büyük Kongresinin yeni şeylerin söylendiği özellikli bir kongre olacağını belirten Kandemir, yeni söylemlerle birlikte partinin yeni yüzlerinin de olacağını ifade etti.

KADINLAR SAHADA OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti teşkilatlarında kadın temsiline de çok özel önem verdiğini, artık yaygın ve yoğun şekilde kadın ilçe başkanı, il başkanı da görmek istediğini belirten Kandemir, cumhurbaşkanımızın, vatandaşın başını çevirdiğinde bir AK Parti teşkilat mensubu görmesini gönül seferberliği gerçekleşmesini istiyor.

UMUT VE ÇÖZÜM SİYASETİ

10.5 milyon üyesiyle AK Parti’nin benzersiz bir siyasi kurum olduğunu, buna rağmen her yıl bir milyon yeni üye hedeflediklerini, son 2 ayda 250 bin üye kaydı yaptıklarını ifade eden Kandemir, bu durumun bile AK Parti'nin siyasetin merkezinde durduğunu umut ve çözüm olduğunu göstermesi bakımından önemli bir kriter olduğunu belirtti.

İLETİŞİM İÇİNDE SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pandemi sürecinde iki gün üst üste toplam 15 saat tek tek tüm il başkanlarını dinleyip not aldığını ifade eden Kandemir,  bu görüşmelerde her ilin ihtiyaçları kadar genel siyasete ilişkin görüşlerin de ifade edildiğini, bu iletişim ve siyaset yapma tarzının da AK Parti'nin en güçlü yanı olduğunu ve bu heyecanı canlı tutmaya gayret edeceklerini belirtti.

ELAZIĞ’A NASIL YANSIYACAK

Kongre süreçlerine yeniden başlayacak olan Ak Parti’nin geçtiğimiz haftalarda il başkanlığı görevinden istifa eden Ramazan Gürgöze’nin yerine atanacak il başkanı için genel merkez bazında titiz bir çalışma yapıldığı,  siyasi referanslarla birlikte parti tabanının da olumlu bakacağı bir isim üzerinde uzlaşma zemini arandığı ifade ediliyor.