SAHİPSİZ AK PARTİ

VATANDAŞIN TEŞVİK YASASI VE DEPREM SONRASI YAŞADIKLARI SORUNLARA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA SOSYAL MEDYADA BAŞLATTIĞI, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN BULUT'UN AÇIKLAMALARI İLE TANSİYONUN DÜŞTÜĞÜ  'SAHİPSİZ ELAZIĞ' KAMPANYASI, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ'IN 'İHANET VİRÜSÜ' ÇIKIŞIYLA YENİDEN ALEVLENDİ. YAŞANAN TÜM BU OLAYLARA MÜDAHELE EDECEK BİR İL BAŞKANININ DAHİ OLMAMASI, ŞEHİRLE BİRLİKTE AK PARTİ'NİN DE SAHİPSİZ OLDUĞU GERÇEĞİNİ ORTAYA KOYUYOR. İŞTE HALKIN YENİ GÜNDEMİ:

SAHİPSİZ AK PARTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalar, Elazığ’ın teşvik yasasında 6. bölgeden 4. bölgeye düşürülecek olması ile Giresun ilindeki afet mağduru esnaflara verilen 50 bin TL’lik hibenin, depremde mağdur olan esnaflarımıza verilmemesi uygulamasına karşı Elazığlı vatandaşlar tarafından başlatılan “Sahipsiz Elazığ” kampanyası, Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın “ihanet 19 virüsü” çıkışıyla farklı bir boyut kazandı ve bir nebze düşen tansiyon yeniden yükseldi.

HAİNLİKTEN KANI BOZUKLUĞA

Elazığ’ın sorunlarına yeterince sahip çıkılmadığı ve haklarının korunmadığına dikkat çekmek amacıyla vatandaşın demokratik tepkisi ve bunun ülke gündeminde birinci sıraya yükselmesi, siyasilerden tepki görmüştü.

“Sahipsiz Elazığ” sloganıyla başlatılan kampanyanın sosyal medyada kısa sürede yayılması ve bir numaraya oturması milletvekillerini açıklama yapmaya itmişti.

GÜNDEMDEN DÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta iki televizyon kanalında gerçekleştirilen programa katılarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, “Sahipsiz Elazığ” paylaşımlarını yapan insanlara kullandığı “provokatör ve hain” kelimelerine  açıklık getirmiş ve siyasi amaçlı değil samimi duygularla paylaşım yapanları  kastetmediğini ifade etmiş ve samimi paylaşımları değerli bulduğunu belirtmek suretiyle yükselen tansiyonu düşürmeyi başarmıştı.

Milletvekili Metin Bulut’un televizyon programlarında yeni bir müjde, yaşanan sorunların çözümü ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da halkımız,  şehrin çıkarlarını koruma noktasındaki milletvekillerinin gayretlerini gördüğü için siyaset kurumuna olan tepkisini azaltmış ve “Sahipsiz Elazığ” söylemi kısmen de olsa gündemden düşmüştü.

DEMİRBAĞ, BENZİN DÖKTÜ

“Sahipsiz Elazığ” kampanyasının dozunun azaldığı ve gündemden düşme eğilimi gösterdiği bir dönemde Kanal Fırat televizyonunda Furkan Dilaver’in konuğu olan Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, kurduğu cümleler ve sahipsiz Elazığ paylaşımını yapanlar hakkında söylediği cümlelerle küllenen ateşe adeta benzin dökerek  konunun yeniden alevlenmesini sağladı.

Ak Parti Milletvekili Demirbağ, “Sahipsiz Elazığ”  kampanyasını başlatan ve bu başlıkla paylaşımlar yapanlara yönelik kabul edilemeyecek skandal niteliğinde sözler sarf etti ve daha da öteye giderek ihanetle suçladı.

İşte Demirbağ’ın skandal sözleri:

 “İmanlı imansız diye ayırmak istemem. Bugün maalesef kendisine hedef eden Müslümanları düşman olarak gören insanlar kalkıyor bu haysiyetsizliği yapıyor. Herkes haddini bilsin. Ne sahibi ya!.. Tabii ki sahibi var Elazığ’ın. Bal gibi sahibi var. Tayyip Erdoğan var. Allah’tan sonra, biz varız ne demek ya!  Devlet adına payımıza düştüğü kadarı ile bizlerin Elazığ’ın sahibi Elazığ’ın sahibi yok diyenlerin sahibi yok. Gitsin kan tahlili yapsınlar. İki kere iki dört. Öyle şey olmaz!.. Bu kadar ucuz değil. Ne demek sahibi yok. Bu gaflete bulunan boşa gelmiş paylaşmışsa ben ona saygı duyuyorum. Boşa gelmiş ona bir şey demiyorum. Ama bu kampanyayı başlatanlar bilinçli olarak kalkıp da sırf muhalefet olsun diye bu kampanyası başlatanlara araştırın, kan tahlili yaptırması lazım bunların. Covid19 değil, İhanet 19 virüsü var bunların kanında.”

İHANET SUÇLAMASI

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın “Sahipsiz Elazığ” kampanyasını başlatanları kanı bozuklukla itham etmesi ve “bunlarda ihanet 19 virüsü var” diyerek hainlikle suçlaması şehirde infial yarattı.

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın, şehrin sorunlarına duyarlılık gösterip demokratik tepkisini sosyal medyadan dile getiren insanlara yönelik ithamları,  Elazığlıları yeniden ayağa kaldırdı ve yeni paylaşımlar ile sosyal medya yeniden ayağa kalktı.

“SEÇMEYİN O ZAMAN”

Kanal Fırat televizyonunda katıldığı programın her dakikasında büyük gaflar yapan ve kendisi ile birlikte mensubu olduğu Ak Parti’ye de ciddi zararlar veren Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, Milletvekillerinin şehrin sorunlarına yeterinde sahip çıkmadıklarına yönelik  bir soru üzerine ise;

“Ne sloganı? Şimdi Elazığ’da her seçim sonrasında üç ay sonra başlar:  “Elazığ’ın sahibi yok. Milletvekilleri nerede, bu memlekete ne yapmış? diye. Milletvekili ne yapacak yahu. Sen seçiyorsun seçme o zaman” diyerek hem kendini hem de partisini oldukça zora sokacak ve siyasi hayatına mal olacak bir skandala daha imza attı.

Şehrin sorunlarını dile getiren paylaşımları sebebiyle halk hakaret eden ve ihanetle suçlayan Demirbağ’ın kendisini seçen partililere de “sen seçiyorsun seçme o zaman” diyerek fırça atması ve kendisine oy verenlere dahi hakaret ederek azarlaması, Türk siyasi tarihine  geçmekle birlikte  Ak Parti’nin her seçimde başına kalkılacak ve muhalefet tarafından sürekli kullanılacak bir cümle olarak da partiye ciddi zarar verecek bir hezeyan ve siyasi gaf olarak tarihe geçecek.

“BÜYÜK EV NEYİNİZE LAZIM”

Programda halka yönelik itham ve bir milletvekiline yakışmayacak türden söylemlerine devam eden Demirbağ, TOKİ tarafından yapılan 90 metrekarelik evlerin küçük olduğu için vatandaşlar tarafından beğenilmediğine yönelik bir soru üzerine; “90 metrekarelik ev neyinize yetmiyor, eskiden bizler, kaç kişi küçücük evlerde kalırdık, bu evler yeterli” diyerek konutları eleştiren vatandaşlara yönelik sözleri de tepki gördü.

Halkın sesine kulak tıkayan, onların taleplerine şaşı bakan bir milletvekilinin  sorulanlarını çözmesinin imkânsızlığına dikkat çeken vatandaşlar, kendisine yetki veren asıllar olarak vekillerinden hakaret işitmeyi hazmedemediklerini ifade ediyorlar.

YIKTI PERDEYİ EYLEDİ VİRAN

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ,  hem şahsının hem de Ak Parti hükümetinin şehrimiz için gerçekleştirdiği hizmetleri anlatmak  ve  bir gün önce ilimizi ziyarete eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un rüzgarından istifade etmek amacıyla çıktığı televizyon programında hizmetleri anlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmek yerine, şehrine duyarlı insanları ihanetle suçlaması, üstenci ve hakir görücü bir üslupla vatandaşları azarlaması ve partisini zor durumda bırakmasının siyasi bedelinin olacağını söyleyen ilgili çevre, çıktığı her televizyon programında benzer gaflar yapan Demirbağ’a Genel Merkez tarafından “konuşma yasağı” konulabileceğini ifade ediyorlar.

ERDOĞAN’A HAKSIZLIK

Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın; “Milletvekili ne yapacak yahu. Sen seçiyorsun seçme o zaman” cümlesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Biz zaten seni seçmedik. Biz, Elazığ’a en iyi hizmeti yapar diyerek sana güvenen ve inanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hatırına Ak Parti’ye oy verdik. Ama gördük ki ne Erdoğan’a ne de bu şehre hizmet edemedin. Hizmet edemediğin gibi bu şehrin; duyarlı, vatansever ve milliyetçi insanlarını ihanet etmekle suçladın” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın sözlerine, birçoğu Ak Parti’ye oy vermiş olan insanlardan tepkiler yağdı.

İşte Demirbağ’ın “kanı bozuk ve ihanet 19 aşısı yaptırsınlar” ifadelerine gösterilen tepkiler:

“Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir vekil.

Sorulan sorulara cevap vermek yerine kendini o makama getirenlere kani bozuk diyor.

Elazığlı bunu hak etti.”

“Elazığlı için asıl ihanet, bu çirkin söyleme bir tepki vermemektir. Gelişmiş ülkelerde bu çirkin söylemin karşılığı istifadır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın umarım bu konuda bir kanaati olur...”

“Sahipsiz Elazığ...” twitlerinin algısını yıkmaya çalışan Metin Bulut’tan sonra Zülfü Demirbağ Ak Parti için gol atmıştır... Siyaseti rakipleri olmadan yapan Zülfü Demirbağ karşısında Gürsel Erol gibi profesyonel bir siyasetçi olunca tüm siyasi hayatını bir tv programında bitirdi...”

“Elazığlıyız. Bu toprakların evladıyız ve damarlarımızda vatan aşkıyla dolaşan kanımızla da gurur duyuyoruz.

Aynı zamanda da seçmeniz ve herhangi bir siyasi partinin politikalarını eleştirmek en tabii hakkımız.

Kanımız bozuk değil. Kim kan tahlili istiyorsa onun kanı bozuktur. Kişi kendinden bilirmiş işi.”

“Elazığ'ın sorunlarına çare bulunması adına #SahipsizElazığ kampanyasına destek olan halkın ne kanı bozukluğu, ne hainliği kaldı. "Bizleri siz seçtiniz seçmeseydiniz" diyebilen Zülfü Demirbağ’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

“Kan şekeri yüksek olanlar saçmaladım diyecek... Günü kurtaracak... Bundan sonra da emsal teşkil edecek... Eskiden sarhoşlar ne söylediğini bilmezdi... Şimdi şekeri yüksek olanlar... Diyabet hastalarına gün doğdu...”

“Aziz şehrin sayın milletvekili, bu millet sizleri seçerek hata mı yapıyor, ki görüntü o, sizlerin söylemlerine bakılırsa hata yapıyorlar sizleri seçmekle, bu şehire yazık biri dağ diyiyor biri bağ diyiyor, net bir kavram yok  söylenen net bir cevap yok, çok yazık.

Eğer bir yanlış varsa vatandaş da değil bu şehirdeki seçilmişler ve sizlerin emri altında olan bürokratlarda, cevap verme, hizmette adil olma ve adelet ile sağlamak sizlerin görevidir.”

Ben sosyal medyada ağzını bozmadan delikanlıca duran, saygı çerçevesini bozmayan tüm halkımıza teşekkürü borç biliyorum. Sayın vekil bize çok ağır konuştu utanıyorum.

Sahipsiz Elazığ ben de yazdım yazıyorum da… Kanım çok şükür vatana feda kimin bozuk takdir milletin”

PARTİ DE SAHİPSİZ

“Sahipsiz Elazığ” başlığı ile şehrin sorunlarını dile getirmeye çalışan insanları dinleyecek ve uğradıkları haksızlık ve kendilerine yapılan hakaretleri şikayet edecek Ak Parti Elazığ İl Başkanının dahi olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, kendi partisinin bile iki aydan beri bir il başkanı atamayacak kadar sahipsiz bırakılmış olmasına da bir anlam veremediklerini ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’ın her konudaki sahipsizliğine el atması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, Elazığ artık Erdoğan’ın özel müdahalesi ve duruma vaziyet etmesi gereken noktaya geldiğini ifade ediyorlar.