ŞAHİNCE BİR DURUŞ!

ŞAHİNCE BİR DURUŞ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput’ta hayırsever bir hemşerimiz gözleri görmeyen iki ama insanı yemeğe davet etmiş. Gözleri görmeyen hemşerilerimiz oturmuş sofraya. Önlerine ikram olarak içli köfte konulmuş. Başlamışlar iştahlıca köfteleri yemeğe bizim ama hemşerilerimiz.

 İki dakika sonra körlerden biri diğerine “köfteleri ikişer ikişer yeme lan” demiş. Tabi bizim diğer kör şaşırmış bu ikaza ve biraz da irkilmiş yoksa arkadaşı görüyor da kör rolleri mi yapıyor diye.

Sonra aklına gelmiş ve sormuş. “yahu kardeş sen de benim gibi körsün. Nereden bildin ve gördün benim köfteleri çifter çifter yediğimi”

İşte o meşhur cevap: “Kendimden”

Niye anlattık bu fıkrayı. Türkiye’deki birçok solcu geçinen kalem, sanatçı ve siyasetçi hep aynı düşünüyor ve hep aynı şeyi yapıyorlar.

Depremin ardından tatile Erzurum’a giderken “bari şu Elazığ’a da uğrayayım” diyen Ekrem İmamoğlu ne ise, depremden bir hafta sonra Elâzığ’a gelen Kılıçdaroğlu da odur.

Halkın zor anında vatandaşın yanında değil tatile giden bir başkan ne ise Habertürk televizyonunda  yorum yapan eski artist  ve siyasetçi Berhan Şimşek de odur.

 

Haber Türk televizyonu, biraz fikir özgürlüğü taşıyor ve demokrat kalabiliyor gibi saf düşüncelerle olacak ki eski oyuncu ve CHP milletvekili Berhan Şimşek’i program konuğu yapıyor her hafta.

Haber Türk program yapımcısının sol görüşe olan bu bakış açısının ne kadar yanlış olduğu bir kez daha göründü.

Berhan şimşek, anlayıp sormadan, 10 saniyesini alacak basit bir sosyal medya araştırması yapmadan, sırf sabah kuşağında yine bir solcunun beyanlarını esas alarak Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın deprem anında şehirde olmadığını, deprem sonrası da şehirde varlığı hiç hissedilmediğini beyanı büyük tepki topladı.

Sen önemli bir kanalda yorum yapacaksın ama hiçbir araştırma yapmadan yalan, iftira ve itibarsızlaştırma yapacaksın.

Yer mi Elazığ çocuğu bunu? Anında canlı yayına bağlanan başkan Şerifoğulları, Berhan Şimşek’e öyle bir sert konuştu ki  resmen abandone oldu. Depremin  ilk dakikalarından beri sosyal medyada hangi çalışmalar yaptığını an be an paylaşan Şerifoğulları’na sırf aynı kanalda yayınlanan sabah kuşağında yine sol görüşlü bir konuşmacının “başkan sahada yoktu” cümlesini kaynak olarak gören Berhan efendi, Şahince bir tepki görünce lafı çevirdi  ve aklınca başkan Şahin Şerifoğulları’na  “genç siyasetçisin ve depremden dolayı zor günler geçiriyorsunuz ” diyerek aklınca üslup dersi vermeye kalktı.

Aslında Berhan Şimşek, aslı ve astarı olmayan bu iftira karşısında  çok şeyi hak ediyordu ama Şahin Başkan beyefendiliğini elden bırakmadı ve gel de Elâzığ’da gör neler yaptık diyerek kapadı telefonu.

Şimdi gördünüz mü köftecileri. Berhan Şimşek, Şahin Başkanı da kendi başkanları zannetti. Zora gelemeyen, zordan kaçan, işler yoluna girsin de sonra bir uğrarım diyen genel başkanları gibi zannetti yürekli Başkan Şerifoğulları’nı..