SAHADAN NE HABER MÜDÜR?

SAHADAN NE HABER MÜDÜR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Çok acil bir ihtiyaç olmamasına ve mevcut haliyle Elazığ’a fazlasıyla yetiyor olmasına rağmen kamuoyunun baskılarına kayıtsız kalmama adına siyasi bir kararla apar topar yıkılan yeni stadyumun yerine yenisinin yapılması 3-4 yıl daha sürecek gibi.  Yaman soru şu:  Bu sürede profesyonel liglerde iki takımı olan Elazığ’ın takımları resmi maçlarını hangi sahada nerede ve nasıl oynayacaklar.

Elazığspor ve Elazığ Belediyespor takımları kadar ilimiz yöneticilerini de kaygılandıran bu durum ne yazık ki ilgili kurum olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü hiç kaygılandırmıyor. Umur edilmiyor, “ihale yaptık süreçleri takip ediyoruz” deniyor. Deniyor denemesi de de yumurta kapıya gelince ne denecek merak ediyoruz.

Elazığ’ın profesyonel maçları oynamadan yoksun bir il haline getirmek bir sorun, onun yerine 8’inci ayın sonunda   başlayacak resmi maçların oynanacağı standartlara haiz bir sahayı yapamamak bin sorun.

İlgili müdürlük bürokratik formalitelerle boğuşurken Sayın Valimizin alternatif arayışları ve çözüm formülleri de ilgili kurum tarafından  risk almama pahasına yeterince değerlendirilemiyor. Oysa en büyük risk, 8’inci ayın sonunda başlayacak liglerde iki takımı olmasına rağmen futbol oynanacak bir sahanın bulunmayışı riskidir ve bu risk bürokratlar kadar idarecileri ve siyasileri de kapsar.

Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın şahsi gayretlerini burada da görmekteyiz. Spor Toto ve değişik kurumların imkânları ile şehrimize kazandırsa kazandırsa ancak valimiz bir saha kazandırır. Bürokratlar mı? Bırakın onlar makamlarının keyfini sürsünler… Ama şimdilik….