SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN DOĞAL BİTKİSEL SABUNLAR TERCİH EDİLMELİ 

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/  Mardin Kayseriye Pasajında  sabunculuk yapan sabuncu esnaflarından İdris Kanza,  100 çeşit sabun ürettiğini belirterek, sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolunun tamamen doğal olan ve bitkisel ürünlerden elde edilen sabunların kullanılmayla mümkün olacağını söyledi.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN DOĞAL BİTKİSEL SABUNLAR TERCİH EDİLMELİ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

   Mardin'de  20 yılı aşkın süredir baba mesleği olarak sabunculuk işi yapan sabuncu esnafı İdris KANZA ,’’Bu amaçla vatandaşlarımızın cilt hastalıkları ile ilgili şikâyetlerini dikkate alarak ona göre faydalı bitkilerden sabun üretiyoruz. Ürettiğimiz sabunları kullanan vatandaşlardan aldığımız sonuçlar gerçekten çok olumludur. Bu şekilde birçok yere sabun üretip gönderiyoruz.” dedi.

   Bitkisel sabun kullanmanın sağlık açısından önemine vurgu yapan Kanza, “Elimizde olan bıttım sabunu en çok tercih edilen doğal sabunlardan biridir. Bu sabunun özellikle cilt hastalıklarından sedef egzama, cilt kuruluğu, sivilce, akne, kırışıklıklar, ayak mantarı gibi hastalıkların giderilmesinde çok faydalıdır. Ayrıca yüz bakımı için özellikle bir karışım olan bir sabunumuz vardır. Bu sabun eşek sütü ve bal ile üretilmiştir. 

   Bununla özellikle yüzdeki noktalar, akne, sivilce izleri gibi ve ayrıca özellikle bayanların makyajlarını silmesi için üretilmiş bir sabundur. Bunun dışında koku yayarak güzel ortamlar yaratan sabunlarımız var. Banyo gibi yerlerde kullanılan limon, gül, nar, menekşe, lavanta, nane, kayısı gibi kokulu birçok sabunumuz vardır. Bunları kavanozun içine koyduktan sonra kendi kokularını yayarak hoş bir ortam sağlarlar." ifadelerini kullandı.

   Kaya tuzunun birçok hastalığa şifa olduğunu belirten Kanza, kaya tuzu sabununun da cilt hastalıklarının tedavisine katkı sağladığını söyledi.

   Kanza, “Ayrıca kaya tuzundan üretilmiş sabunumuz vardır. Tamamen doğal, kaya tuzundan üretilmiştir. Bunun da özellikle yeni doğan çocukların yanına konulduğu zaman solunum yolu hastalıklarının giderilmesinde faydası olduğu bilinmektedir. Bronşit ve astım gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır ve hoş görüntüsüyle de gözlere hitap etmektedir.” dedi.

   Kanza son olarak, doğal bitkisel sabunlar 7 buçuk ila 50 TL arası bir fiyatla satıldığını sözlerine ekledi.