SAĞLIKLARI TEHDİT ALTINDA

Elazığ'ın merkeze bağlı Çağlar köyünde bulunan Çağlar mevkisine bazı belde belediyelerine ait çöp araçlarının döktüğü çöplere köy halkı tepki gösterdi.

SAĞLIKLARI TEHDİT ALTINDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Hakimiyet Gazetesi,il ve ilçelerin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Elazığ’ın Merkeze bağlı Çağlar köyünün yakınlarına, uzun yıllardır bazı belde belediyeler tarafından bırakılan çöpler nedeniyle yaşanan rahatsızlığı Hakimiyet Gazetesi giderek yerinde inceledi.

ŞİKÂYETTE BULUNDUK AMA BİR SONUÇ ALAMADIK

Yaklaşık 500 nüfusa sahip ve Elazığ’ın önemli köylerinden biri olan Çağlar köyünde yaşanan bu çevre kirliliği nedeniyle köylüler oldukça sıkıntılı bir durumda. Çağlar Köyünün muhtarı Abdulmutalip Ülgen, bir çok yere şikâyette bulunduklarını ama bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Elazığ'ın merkeze bağlı Çağlar köyünde bulunan Çağlar mevkisine bazı belde belediyelerine ait çöp araçlarının döktüğü çöplere köy halkı tepki göstererek, yetkililerden yardım istedi.

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR RAHATSIZLANIYOR

Elazığ'a 20 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı 500 nüfusa sahip Çağlar köyünde boş alanlara bırakılan çöpler tehlike saçıyor. Uzun yıllardır bazı belde belediyelerin çöp araçlarının getirip bıraktığı çöpler yüzünden küçükbaş hayvanlar rahatsızlanırken kötü kokular nedeniyle de köyde yaşayan vatandaşlar rahatsız oluyor.

MUHTAR ÜLGEN HAKİMİYET GAZETESİNE KONUŞTU

Bırakılan çöpler nedeniyle köylerinin tehdit altında olduğunu ifade eden Muhtar Abdulmutalip Ülgen, "Köyümüzde 5 bin küçükbaş hayvan var. Bu çöpleri yiyerek rahatsızlanıyorlar. Öyle ki bazı kuzular ölü doğuyor. İnsanlar rahatsızlanıyor." dedi.

 

KÖYÜMÜZÜN İÇİNE SAVRULAN ÇÖPLER GELİYOR

Bazı belde belediyelere ait çöp araçların yıllardır çöplerini bu alana döktüğünü ifade eden Ülgen, "Köyümüz merkeze bağlı olduğu için bazı belde belediyeler sürekli çöplerini buraya atıyorlar. Defalarca söyledik ama bir sonuç alamadık. Öyle ki yaz aylarında kötü kokulardan dolayı vatandaşlar pencerelerini bile açamıyorlar. Çünkü bıraktıkları çöpleri yakıyorlar. Çıkan dumanlar rahatsız ediyor. Rüzgardan dolayı çöpler köyün içine kadar geliyor." şeklinde ifade etti.

 

ELAZIĞ VALİSİNDEN YARDIM İSTİYORUZ

Muhtar Ülgen, "Köyümüzün nüfusu 500'dür. 150 hanemiz var. Yetkililerden yardım istiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bu çöpler artık sağlığımızı tehdit etmeye başladı.Sayın Valimizin bu konuya ilgi göstermesini ve gerekli talimatları vererek bizlerin sorunlarını çözmek istiyoruz.” dedi.

 

KÖYLÜLER BU KİRLİLİĞİN ORTADAN KALKMASINI İSTİYOR

Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan köy sakinleri, “Bu alana  yıllardır çöp araçları gelerek çöpleri döküyor. Kaç defa uyardık yapmayın diye ama halen döküyorlar. Bir çoğumuzun küçükbaş hayvanları var. Otlarlarken mecburen o alanlara gidiyorlar ve rahatsızlanıyorlar. Özellikle yaz aylarında pis kokular nedeniyle camlarımızı açamıyoruz. Köy gibi bir yerde temiz hava almak varken, çöp kokularını alıyoruz.” dedi.

 

KÖYÜN 500 METRE İLERİSİNE ÇÖP DÖKÜLÜR MÜ?

Köy sakinleri, “Muhtar defalarca şikayette bulundu ama bir sonuç çıkmadı. Rüzgarlı havalar da çöpler savrularak evlerimizin önüne kadar geliyor. Yıllardır bu sorun ile uğraşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Köyün 500 metre ilerisine çöp dökülür mü? Buralarda insanlar yaşıyor. Sağlığımızı lütfen bozmasınlar. Sayın Valimisin bu tür konulara duyarlı olduğunu biliyoruz. Yardım istiyoruz.” diye ifade etti.

 ü