SAĞLIK PERSONELİ İDARİ GÖREVDE ÇALIŞTIRILAMAZ

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş yapmış olduğu basın açıklamasıyla Sağlık Bakanlığının  geçici görevlendirmelere ve alanı dışında görevlendirmelere son verdiğini söyledi.

 SAĞLIK PERSONELİ İDARİ GÖREVDE ÇALIŞTIRILAMAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu Sağlık -Sen Genel Başkanı Ümit Karataş açıklamasına şöyle devam etti;" Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Rahmi Kılıç imzasıyla yayınlanan Genelge ile geçici görevlendirmeler ile alan dışı çalışmalara son verilmiştir. Sağlık Bakanlığı kadrolarında görev yapan sağlık personelinin geçici görevlendirmeler ile kurum içinde farklı alanlarda çalıştırılmaları, personelin aidiyet duygusunu yok ettiği gibi, sağlık personeli arasında memnuniyetsizliğe de yol açıyordu.Bu nedenle, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Rahmi Kılıç imzasıyla yayınlanan “Geçici Görevlerin ve Alan Dışı Çalışmanın Sonlandırılması” başlıklı Genelgede, geçici görevlendirmelerin ve alan dışı çalıştırmaların sonlandırılması istendi.’’

“SAĞLIK PERSONELİ GÖREV VE ÜNVANLARINA UYGUN ÇALIŞTIRILMALI”

Karataş,’’Kamu sağlık personelinin alanı dışında görevlendirilmesi konulu genelgede; ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve toplum sağlığı sağlık memurlarının belirlenmiş görev yetki ve alanları göz önüne alınarak görev ve unvanlarına uygun olarak çalıştırılması gerektiği vurgulandı.

6283 sayılı Hemşirelik Kanunu ile Hemşirelik Yönetmeliği ile sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda görev yapan hemşirelerin çalışma alanlarına, pozisyonlarına ve eğitim durumlarına göre görev, yetki ve sorumluluklarının belirlendiğinin altı çizilen Genelgede, şunlar kaydedildi:

Geçici görevlendirmeler ile sağlık hizmetleri aksıyor, işgücü kaybı yaşanıyor;

Ancak, sağlık insan gücü içinde en büyük grubu oluşturan söz konusu personellerin bakım hizmetleri dışındaki alanlarda çalıştığı belirlenmiştir. Bu durum sağlık hizmetinin aksamasına ve iş gücü kaybına neden olmaktadır.

Ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve toplum sağlığı sağlık memurlarının sağlık hizmetleri dışında çalıştırılmaları, görev ve yetkileri dışında görev almaları mevcut mevzuata göre uygun görülmemektedir.

Bu kapsamda, sağlık hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi ve uygulamada düzenin sağlanması için sağlık tesisi içerisindeki çalışma alanlarının yeniden düzenlenmesi ve geçici görevlendirmelerin sonlandırılması; bu durumda olanlar var ise gerekli tedbirler alınıp, personel desteği sağlanarak hizmetin aksamasına meydan verilmeden düzeltilmesi, ayrıca var ise geçici görevlendirme nedenlerinin ivedilikle tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir.Konu hakkında çalışmaların başlatılarak gerekli hassasiyetin ve önemin gösterilmesi bekleniyor" dedi.