SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

Tamer Ören/Geçtiğimiz Temmuz ayında Elazığ'a gelerek  incelemelerde bulunan  Birleşik Arap Emirlikleri merkezli uluslararası Armada Holding'in  üst düzey yöneticileri Elazığ iş dünyası ve medya temsilcileriyle toplantıda bir araya gelerek ilimize  Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuracaklarını açıkladı.  

 SAĞLIK MERKEZİ OLACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akgün Otel’de yapılan toplantıya  Elazığ Valisi  Çetin Oktay KALDIRIM, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Armada Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Rahif HAKMİ, holding CEO’su Jamal ABDALLA  Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet TOPRAK ve Elazığ iş ve medya dünyasının temsilcileri katıldı.

 

TIP ALANLARINDA HİZMET VERECEĞİZ

Armada Holding CEO’su Jamal ABDALLA yatırım yapmak istedikleri  Elazığ Sağlık Bilimleri Üniversitesi projesi hakkında bilgilerde bulundu.

Abdalla “Amacımız Türkiye ve  Ortadoğu ülkelerinden gelecek öğrencilere  İngiltere’de verilen eğitime eşdeğer düzeyde eğitim vermek” dedi. ABDALLA  “Biz üçüncü basamak sağlık hizmetleri vereceğiz.  Elazığ’da yapımı devam eden Şehir Hastanesine rakip olarak değil onların yönelmediği  tıp alanlarında hizmet vererek tamamlayıcı görevde bulunacağız” diye konuştu.

 

KONAKLAMA VE ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ DE OLACAK

Tıp fakültesinin yanında 3. Basamak sağlık hizmetine devam edeceklerini ifade eden Abdalla “Sağlık alanında ihtiyaç duyulan bu hastaneleri ve bilim merkezlerinin yanında bioteknoloji merkezlerinin de olması ve verilerin hazırlanması da çok önemli. Bunun için çabalıyoruz. Şu anda sizlere ana plan üzerinden sunum gerçekleştiriyorum. Gösterdiğim yeri alan planı olarak görebilirsiniz. Hemen yanı başında üniversite bulunuyor. Hastaneyle bitişik. Hemen yanında bioteknoloji merkezi var. Hemen arkasında öğrenciler için spor tesisleri ve konaklama merkezleri var. Aynı zamanda ebeveynler için hazırlanan çok güzel bir golf kulübü de var proje içerisinde. Aynı zamanda konaklama yerleri ve alışveriş merkezleri de olacak. ‘’dedi.

 

BİRİNCİ SINIF ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ

Abdalla;’’Birinci sınıf bir üniversite kurmaya çalışacağız. Aynı zamanda İngiliz seviyesinde bir eğitim verilecek. Buradaki amaç bölgedeki özel üniversite açığını da kapatmak. Kıbrıs’ta özel üniversiteye giden insanlar var. Bunu önlemeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda hem yurt dışından hem de yerelden öğrenci almayı planlıyoruz. Diğer ülkelerden ve bölgelerden Elazığ’a öğrenci çekme amacıyla bu kompleksi kuracağız. Burada sağlık bilimleri alanında eğitim verilecek. Sağlık Kompleksinin içerisinde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi, Tıbbi Laboratuvar Bilimleri, Tıbbi Tanı Görüntüleme, Klinik Beslenme ve Diyetetik, Çevre Sağlığı Bilimleri, Sosyal Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Sağlık Merkezi Yönetimi, Bio Medical Mühendisliği, Nano Teknoloji ve Sağlık Merkezi Bilişimi, Üniversite Hastanesi ve büyük bir klinik yer alacak. Burada 1. ve 2. devlet sağlık hizmetlerinin yanında klinik ve cerrahi sağlık hizmetlerinin yapılacağı sağlık tesisi kurulacaktır. Buradaki amaç sağlık turizmini canlandırmak ve insanların buraya sağlık turizmi amacıyla gelmelerini sağlamak” şeklinde ifade etti.