SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRMAK ÇİRKİN VE İNSANLIK DIŞI BİR DAVRANIŞTIR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Polikliniğinde görev yapan iki doktorun darp edilmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRMAK ÇİRKİN VE İNSANLIK DIŞI BİR DAVRANIŞTIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞİDDETİN HİÇBİR MAZERETİ OLAMAZ

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş açıklamada;" Gün geçmiyor ki Fırat Üniversitesi Hastanesinde bir şiddet vakası yaşanmasın. Her gün gazete sütunlarında boy gösteren Fırat Üniversitesi Hastanesindeki şiddet haberlerinden bir örneği ne yazık ki  çocuk endokrinoloji Polikliniğinde yaşanmıştır. Çocuk Endokrinoloji Polikliniğinde görev yapan iki doktor, bir şahıs tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramış ve bir doktor  darp raporu almak zorunda kalmıştır. İki hekimimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Şiddetin hiçbir mazereti olamaz. ‘’dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRMAK ÇİRKİN VE İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞTIR

Karataş,’’Hastanedeki Güvenlik Görevlisi yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucu ,yeteri kadar güvenlik görevlisinin olmaması  nedeniyle olay yerine zamanında ulaşılmasında ve müdahale edilmesinde zaafiyet oluşturulduğu söylenilmektedir.Bu nedenle yeteri kadar Güvenlik Görevlisi bulundurulmalıdır. Hastanede ivedilikle mavi kod ve beyaz kod uygulaması hayata geçirilmelidir.Sağlık çalışanına saldırmak, çirkin ve insanlık dışı bir davranıştır. Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarına yapılan böyle bir saldırı kabul edilemezdir.Bu şiddetin sorumlusunun bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz. Bu saldırı ne ilktir ne de son olacaktır.’’dedi.