SAĞLIĞIMIZI BOZUYORLAR

Hicret Mahallesi ve Aksaray Mahallesi arasında bulunan derici ve sakatatçıların araçlarının mahalle içerisinden geçmesi vatandaşların kabusu oldu. Araçlarda bulunan deri ve sakatatların yaydığı kötü kokular nedeniyle vatandaşlar, Çevre İl Müdürlüğü'nü göreve davet ediyor. 

SAĞLIĞIMIZI BOZUYORLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ARITMA TESİSİ YOK MU?

Hicret Mahallesi'nde faaliyet gösteren tesislerin çalışma ruhsatları çerçevesinde Çevre Etki Değerleri Yönetmeliğine ne kadar uygunluk gösterdiği, biyolojik arıtma tesislerinin olup olmadığı ise bilinmiyor. Arıtma tesisi  varsa neden kullanılmadığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

VATANDAŞLAR YETKİLİLERİ UYARDIKLARINI İDDİA EDİYOR

Vatandaşların konuyu defalarca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne aktarmalarına rağmen ilgililerin duyarsız kaldıkları iddia ediliyor. Sorunlara duyarsızlığın devam etmesi halinde mahalle halkının yaşanan bu olumsuzluklar ile ilgili açıklama yapacağı ve tepki göstereceği ifade ediliyor.

AKSARAY MUHTARLIĞI SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ!

Hicret, Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak mahallesini etkileyen ve semt sakinlerinin hayatına kabus gibi çöken bu olay ile ilgili  Aksaray Mahallesi Muhtarlığı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

DERİCİ VE SAKATATÇI ARAÇLARI MAHALLE İÇİNDEN GEÇİYOR

Yapılan açıklamada, "Bu gün mahallemizden gelen kötü kokunun sebebi hicret mahallesi ve Aksaray mahallesi arasında bulunan derici ve sakatatçıların araçlarının mahalle içerisinden geçmesi ve araçlarda kokuyu önleyecek hiç bir hazırlığının olmaması sebep olmuştur. Araçların birini mahalle sakinlerimiz ile yakalayıp müdahale ettik. Bu gün itibarı ile aynı durum ile karşılaşırsanız müdahale edin muhtarlığa da bilgi verin." denildi.

BİR MAHALLE BİR KİŞİ TARAFINDAN RAHATSIZ EDİLİYORSA, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Açıklamada ayrıca; ’’Kendilerine aynı durum tekrar yaşanır ise müdahale edeceğimizi dile getirdik. Bizim amacımız ekmeği için mücadele eden insanları rahatsız etmek değil. Ama bir mahalle bir kişi tarafından rahatsız ediliyorsa ve insanlar rahatsız olmasın diye hiç bir çalışma yapılmıyorsa, bizde elimizden geleni yapacağız.Gerekirse mahalleli ve basın ile koordineli bir şekilde bir çalışma yapacağız. İnşallah bu süreç uzamaz ve gereği yapılır.Mahalle hepimizin mahallesi.Bir mücadele verilecekse bu gün ve gelecekte Birlik olmak gerekiyor. Daha güvenli, daha temiz bir Aksaray için gelin birlik olalım" denildi.

ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Yaşanan bu durum ve kötü kokulardan dolayı Çevre İl Müdürlüğü’ne bilgi verdiklerini ve her hangi bir çalışmanın henüz yapılmadığını iddia eden Vatandaşlar, ’’Bu kötü kokulardan dolayı evlerimizde oturamıyoruz. Bir kaç defa arayıp, yetkilileri uyardık. Henüz bir çalışma yapılmadı. Elazığ’ın merkezinde böyle bir durumun yaşanması gerçekten üzücü. Deri ve sakatat taşıyan araçların üstü kapalı bile değil. Bu tür işletmelerin şehir dışında olması lazım.’’ dedi.

SAĞLIĞIMIZ TEHLİKE ALTINDA

Mahalle içinden geçen ve içinde Deri ve Sakatat taşıyan araçlar yüzünden evlerinde oturamadıklarını iddia eden vatandaşlar,’’ Hicret, Aksaray,Kızılay ve Gümüşkavak mahallesini bu kötü kokular etkiliyor.Binlerce insan bu mahallelerde yaşıyor.Sağlığımız tehlike altında.Çevre İl Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz.Bu şekilde devam ederse,evlerimiz de bile oturamayacağız kötü kokulardan dolayı.’’şeklinde konuştu.