SAFLAR NETLEŞİYOR

Yeni parti kurma hazırlıklarında olan ve zaman zaman birlikte ve tek çatı altında siyaset yapacaklar yorumlarının sıklıkla yapıldığı Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın yolları net bir şekilde ayrıldı

SAFLAR NETLEŞİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babacan’dan değişik vesilelerle “Davutoğlu ile birlikte hareket etmiyoruz”  mealinde cümleler gelse de bazı mahfillerde partileşme sürecinde birleşeceklerine dair bilgiler de kamuoyuna yansıyordu.

Ancak bunun mümkün olamayacağına dair en belirgin ve en bariz açıklama Babacan hareketinin fikir babası ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öğrencilik yılarından beri arkadaşı olan Gazeteci Fehmi Koru’dan geldi.

Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde Ak Parti hükümeti ile MHP’yi zora sokacağını düşünerek kendine siyasi bir alan açacağına inandığı ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

Davutoğlu’nun; “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" diyerek ilginç bir çıkış yapmıştı. Bu açıklamaya değişik kesimlerden tepkiler yağarken Ali Babacan'ın ekibine yakın isimlerden Fehmi Koru da tepki gösterdi.

Yeni parti kuracağı iddia edilen isimlerden Ahmet Davutoğlu'nun son açıklaması siyaset dünyasını hareketlendirmişti. Davutoğlu’nun; “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Gelin hafızanızı bir yoklayın: İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 arasındaki dönem olarak yazılacaktır.”  ifadesi polemiğin fitilini de ateşlemiş oldu.

Bu tartışmaya, Ali Babacan'ın kuracağı söylenen parti ile ismi geçen Fehmi Koru da katıldı. Davutoğlu’nun derdinin kişisel bir hesaplaşma olduğunu savunan Koru, yazısında "Kendisinin göreve getirilmesini, partinin genel başkanlığı ile başbakanlığın önüne sunulmasını ‘hakkı’ olarak görüyor ve bir süre sonra aniden genel başkanlıkla birlikte başbakanlığın da elinden alınmasını içine sindiremiyor." ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu'nun aksine Ali Babacan ve ekibinin ülke sorunlarına çözümler için yönetime talip olduklarını iddia eden Fehmi Koru, yazısını böyle tamamlıyor:

Gereksiz bir çıkış

"Bu farklı yaklaşımlara bakıldığında, “Neden farklı çatılar?” sorusunun cevabı kolayca alınabiliyor: İki girişim birbirinden çok farklı hedeflere sahip de ondan…

Acaba üstü kapalı sözlerini açacak ve ‘defterler’de yazılı notlarını kamuoyuyla paylaşacak mı Ahmet Davutoğlu?

Yoksa ileride Türkiye Cumhuriyeti tarihini yazacaklara malzeme sağlamak gibi bir niyeti de yok ve o sözler bir yerlere mesaj olsun diye mi söylendi? İyi de neyin mesajı? Gereksiz bir çıkış ve büyük bir siyasi hata bu.”

Fehmi Koru’nun bu cümlelerinin anlamı şu: “Davutoğlu ile ciddi bir yönetim anlayışı farklılığımız var. O geçmişe biz geleceğe bakıyoruz”. Kısaca Davutoğlu zaten kamuoyunda hiç tutmamıştı, bu çıkışından sonra tarih oldu. Kendi tabiri ile tarih, Davutoğlu’nu terörle mücadele gibi önemli bir konuyu bile kısır siyasete alet ettiğini yazacaktır.