SAADET'İN GÖNLÜ CHP'DE

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının onanmasına 'Allah'tan korkun' diyerek tepki göstermiş.

SAADET'İN GÖNLÜ CHP'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının istinaf mahkemesince onanmasına bakın nasıl tepki vermiş Saadet  Lideri;

"Ya Allah'tan korkun. Özellikle savcılara, hâkimlere sesleniyorum; bir insanın 8 yıl önce attığı tweet'i şu anda gündeme getiriyorsan iktidar partisinin mensuplarının tweet'leri ne olacak? Onlar masum, çünkü zemzem suyu ile yıkanmışlar."

Karamollaoğlu, cezanın 23 Haziran tarihinde onanmasına da dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmış:

"Garip durumlar var burada. Birinci gariplik, tarih tam 23 Haziran’a denk geldi. 23 Haziran’ın özelliği ne? Mahalli seçimlerde İstanbul’u iktidar partisinin büyük bir rakamla kaybetmiş olması. Sanki bunun rövanşı alınıyor gibi."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak', 'kamu görevlisine alenen hakaret etmek', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak', 'Halkı din ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlarından toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Peki, Karamollaoğlu’nun verilen cezayı abartılı bulup Allah’tan korkun dediği paylaşımları neydi Kaftancıoğlu’nun bir bakalım:

MLKP terör örgütünün kurucu üyelerinden olan Hasan Ocak için sosyal medya hesabından ileti paylaşmış olan Kaftancıoğlu, "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!" dedi.

DHKP-C'nin ölüm orucunda  ölen Helin Bölek için taziye mesajı sunan, Helin Bölek'in terör örgütü DHKP-C'nin talimatıyla ölüm orucuna başlamasına ve ölümünün ardından etrafında örgüt mensupları tarafından halay çekilmesini ise bir insanlık örneği olarak gördüğünü sosyal medya paylaşımından gösterdi.

PKK/KCK üst düzey yöneticilerinden Sakine Cansız ile ilgili paylaşımı nedeniyle 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da 1 yıl 6 ay ceza vermişti. Gezi kalkışmasında terör örgütlerinin İstanbul'u yakıp yıkmasına destek olan Kaftancıoğlu, "Devlet katil değil seri katil…" diyerek ne amaçladığını ortaya koymuştu.

Terör örgütlerinin şehit ettiği kolluk kuvvetlerinin şehitliğini aşağılayan Kaftancıoğlu, "Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık!" diyerek şehadeti dalga konusu yapmıştı. Şehitlik makamını yeren Kaftancıoğlu, iş DHKP-C terör örgütünün ölüm orucunda ölenlere gelince duyarlı kesilmişti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Kaftancıoğlu skandal paylaşımlarını yine yapmıştı. Darbe gecesi attığı tweette "Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah'ınız sizin de belanızı versin!" demişti. Hatta Kaftancıoğlu bir iletisinde "Bu saatte ezan okumak suretiyle kalkışma yapanlara ne diyecek ne yapacağız şimdi?" diyebilmişti. Daha sonra ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde attığı tweetlerle ilgili canlı yayında "Ben attım ve doğrudur. Bugün de ne kadar haklı olduğumu görüyorum" demişti.

Evet, Temel reis konuş. Tüm bunlara, kutsal değerlere hakaretlerine rağmen yargının verdiği ceza için yine de  Allah’tan korkun diyecek misin?

Seni Elaziz gurubuna havale ediyoruz. Onlar senin hakkından iyi gelirler ve zaten iyi geliyorlar. Bu vaka,  o arkadaşların işi ve uzmanlık alanı.